Протест с искане за по-строг контрол на нарушителите на пътя

...
Протест с искане за по-строг контрол на нарушителите на пътя
Коментари Харесай

Протест с искане за по-строг контрол на нарушителите на пътя пред МВР

Протест с искане за по-строг надзор на нарушителите на пътя стартира пред Министерство на вътрешните работи, откакто на метри от постройката на вътрешното министерство – на кръстовището на улици “Гурко ” и “Шишман ” в събота почина 15-годишно момче, блъснато от пийнал водач, съобщи БНР.

Протестиращите упорстват за непрекъснати инспекции за алкохол и наркотични субстанции на водачите, както и да се слагат камери и легнали служители на реда на всички основни места, а също и да се обезпечи нощен градски превоз.

 фотография: БГНЕС

Акцията е предизвикана от случая в събота, когато на пешеходна пътека в центъра на София почина 15-годишно момче, което беше ударено от автомобил, ръководено от пийнал водач.
Очаква се по-късно довечера участниците в митинга да отидат и до кръстовището на улиците “Гурко ” и “Шишман ”, където стана тежкият случай.

 фотография: БГНЕС

Прокуратурата към този момент повдигна обвинявания на водача на лекия автомобил, предизвикал гибелта на 15-годишния Филип.

37-годишният мъж, който е карал с два промила алкохол – ще бъде притеглен като обвинен за причиняване на гибел след съзнателно нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата. В автомобила са пътували жена и нейното дете.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР