Протест с искане за отстраняването на директора на болница Пирогов

...
Протест с искане за отстраняването на директора на болница Пирогов
Коментари Харесай

Протест иска оставката на директора на Пирогов

Протест с искане за отстраняването на шефа на болница " Пирогов " ще се организира през днешния ден пред лечебното заведение в София.

Организатор е Ани Стоянова, майка на умрялата преди няколко месеца в болничното заведение Даная. Тя упорства за справедлива инспекция на обстоятелствата към гибелта на 15-годишното момиче, в изискванията на отхвърлен от поста шеф.

Протеста беше плануван няколко дни след излизането на резултатите от поисканата от майката инспекция, осъществена от организация " Медицински контрол ". Според заключенията, публикувани от Ани Стоянова, момичето е умряло в резултат на главното си заболяване – проблем с кръвосъсирването – което майката е неглижирала във времето. Стоянова показва и други, погрешни съгласно нея констатации, подадени като информация от " Пирогов " към проверяващите, написа БНР.

От организацията реагираха с назначение на втора инспекция, а от болничното заведение излязоха с отворено писмо, че са създали всичко допустимо да спасят момичето, със своевременни съвещания от голям брой експерти. Майката отговори, че множеството от изброените в одита лекари не са участвали и не са преглеждали физически Даная. След това Ани Стоянова се срещна със здравния министър, който се ангажира да назначи трета инспекция по случая. Майката прикани шефа на Пирогов да подаде оставка, най-малко до момента в който не приключат всички инспекции.

Началници на клиники заплашват с групова оставка, в случай че не спре натискът по отношение на " Пирогов " по този случай. Днешният митинг е разгласен и за осветляване на дефицитите в ръководството на болничното заведение и „ срещу престъпните чадъри “.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР