Протест с искане за оставката на Румен Радев се провежда

...
Протест с искане за оставката на Румен Радев се провежда
Коментари Харесай

Радев е позор. Протест в София поиска оставката на президента

Протест с искане за оставката на Румен Радев се организира преди постройката на президентството в центъра на София в сряда. Участниците в него са недоволни от позициите на президента и най-много тези, свързани с войната в Украйна.

В петък, която Русия стартира против нея. Това провокира остри реакции от страна на, както и от страна на.

Ден по-рано на Рожен, където президентът участваше в откриването на 111-метровия стълб, той назова част от българските жители “.

Тези случаи пристигнаха след дълги месеци, в които Радев пази позиции, които са по-близки до пропагандата на Кремъл и опонират на позициите на НАТО и Европейски Съюз.

Протестиращите против Радев обявиха, че той не извършва ролята си на обединител на нацията. Те скандираха „ Радев е срам “ и „ Тук не е Москва “, написа Българска телеграфна агенция. На площада пред президентството се събира сред 150 и 200 души.

Ден по-рано той беше споделил за идния тогава митинг, че в страната „ има доста митинги “, само че това, което е значимо е „ те да водят до някакъв резултат “.

В това време и на това място се организира и малочислен митинг, който още веднъж беше ориентиран против. Участниците в него обаче стачкуваха поради отдръпвания от Народното събрание референдум за отлагането на въвеждането на еврото в България. Те приканиха президента да назначи референдум макар решението на Народното събрание.

Протестът в сряда, който се организира против президента. Той идва на фона на засилена интензивност на президентската институция по необятен кръг от въпроси. Освен обвиняванията против Украйна и група българи в „ безродие “, той се изрича и против плануваното за нефтопристанището „ Росенец “, както и за кмет на София.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР