Протест с искане за оставката на кмета на София Йорданка

...
Протест с искане за оставката на кмета на София Йорданка
Коментари Харесай

Протест ще поиска оставката на Фандъкова. Заради съсипаните павета


Протест с искане за оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова провежда " Спаси София ". Причината е ремонтът на жълтите павета в сърцето на града, който на процедура ги унищожава.

Демонстрацията под прозорците на постройката на Столичната община ще е идната сряда, заяви водачът на " Спаси София " и общински консултант Борис Бонев пред бТВ. Той предложения жителите на столицата да се включат и да покажат отношението си към протичащото се в града.

В неделя от организацията с цел да го намести при пренареждането на настилката. То пък е " ремонт на ремонта ", тъй като седмица, откакто придвижването в сектора от пътното платно пред Народното събрание бе пуснато, настилката се размести, зейнаха големи фуги, паветата се накъдриха в коловози.

Ден след публикуването на видеото Фандъкова най-сетне реагира на сигналите за заличаване на жълтите павета, оповестени още през 2016 година за единична архитектурна и културна полезност по нейно предложение. Реакцията бе сезиране на прокуратурата със сигнал, наложена санкция от 100 000 лева на компанията реализатор на ремонта, чиято обща стойност е 17 млн. лева и наказателно разпореждане за съответния служащ с чука - т.е. санкция и за него, въпреки да не е явен размерът ѝ.

Преди това и Фандъкова, и други представители на общината и ГЕРБ твърдяха, че ремонтните действия се правят при непоколебим надзор. От софийската младежка организация на партията даже оповестиха, че сигналите за неприятно строителство и за вандалско отношение към историческата настилка, положена през 1907 година са " подправена вест ".

Зам. кметът по строителството на София инж. Ангел Джоргов пък изясни разбъркването на паветата седмица след новото им полагане с това, че фугите в неремонтираните елементи на площада се уголемявали и натискали обновените сектори. От " Трейс Груп Холд " на собствен ред " упрекнаха " за дефектите водачите, които които удряли внезапно спирачки тъкмо пред паметника на Цар Освободител - малко по-надолу има пешеходна пътека.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР