Протест против прегласуването на Иван Гешев за главен прокурор вече

...
Протест против прегласуването на Иван Гешев за главен прокурор вече
Коментари Харесай

Протести за и против прегласуването от ВСС на Иван Гешев за главен прокурор

Протест " срещу " прегласуването на Иван Гешев за основен прокурор към този момент е блокирал придвижването пред Висш съдебен съвет. Днес в 10 часа там се чака магистратите да прегласуват решението си, откакто президентът Румен Радев го върна с правото си на несъгласие.
На няколко метра от Висш съдебен съвет има и митинг в поддръжка на Гешев. В региона още веднъж има доста огромно наличие на полиция, която разделя два митинга.
Организатори на недовослтвото против избора на Иван Гешев са от гражданско придвижване " БОЕЦ ", както и от самодейността " Правосъдие за всеки ". Протестиращите упорстват за преустановяване на процедурата за избор на основен прокурор поради липса на конкуретно начало. Припомняме, че Иван Гешев беше едниствен претендент, подсилен невиждано от актуалният основен прокуроро Сотир Цацаров. В същото време зад тила му застанаха доста професионални организации, чиито позиции бяха оповестени на страницата на Висш съдебен съвет. 
На гласуването през днешния ден Иван Гешев би трябвало да получи най-малко 17 гласа от висшия магистратски орган, с цел да бъде избран отново. След това Румен Радев ще би трябвало да утвърди избора с президентски декрет. Ако не ги получи, то процедурата по желание на основен прокурор ще би трябвало да стартира изначало с номиниране на претенденти. Мандатът на сегашния основен прокурор Сотир Цацаров е до януари. 
Атмосфера онлайн от митинга " срещу " Иван Гешев можете да видите в живото включване на Румен Скрински.
Сподели с твоите другари
Очаквайте включване и от митинга в поддръжка на кандидатуарата на Иван Гешев за основен прокурор на България.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР