Протест против и в защита пред националното радио в София.

...
Протест против и в защита пред националното радио в София.
Коментари Харесай

Протест "против" и "в защита" пред БНР заради Петър Волгин


Протест " срещу " и " в отбрана " пред националното радио в София. Поводът - обява в обществените мрежи на журналиста Петър Волгин по отношение на

" Достатъчно е да погледаш единствено десетина минути някой нагъл паралия като Хампарцумян, с цел да схванеш за какво е трябвало да има Народен съд ", гласи постът на Волгин във „ Фейбсук “.

Потърсихме Волгин за мнението му за Народния съд, издал присъди, избрани по-късно със закон като закононарушение.

„ Има разлика сред глагола " разбирам " и глагола " извинявам ". В изречението, което съм написал за Народния съд, няма на никое място извинявам, няма на никое място апели за нов Народен съд. Просто се опитваш да обясниш на хората за какво се е стигнало до несъмнено историческо събитие, а то се е стигнало поради исторически събития “, съобщи журналистът.

Подписка на фотографа Цветан Томчев изиска Волгин да бъде уволнен от БНР. Това желаеха и хора на митинг през днешния ден пред публичното радио. По същото време се събраха и хора в поддръжка на Волгин.

" Аз съм публицист от близо 40 години и такова дебелоочие, и такава надменност не помня. Това не е публицист и той в никакъв случай не може да ми бъде сътрудник. Той просто е един пропагандист и ми е жалост за него ", съобщи Цветан Томчев.

" Тук са се събрали хора, които желаят независимост на словото. Няколко депутата от " Демократична България " написаха донос против " Политически неточно " и мен, че, на процедура, желаят моето уволняване. Уволненията стартират с подписки на интелектуалци или на характерни фондации, или на хора от характерни партии ", съобщи Петър Волгин.

От „ Демократична България “ не разясниха.

От Съвет за електронни медии прецизираха, че не се месят в публицистичната политика и не вземат отношение по изявите на публицисти в обществените мрежи. А етичната комисия изчаква мониторинг на Съвет за електронни медии. Потърсихме и управлението на националното радио.

„ Не считам, че бих могъл да го уволня за нещо сходно. Мисля, че би било рисков казус. Да, постът му нарушаваше положителния звук и положителния усет несъмнено, само че това е нещо, което се е случило отвън ефира. Уволнение на Петър Волгин за нещо сходно мисля, че би основало рисков казус “, съобщи генералният шеф на БНР Милен Митев.

До конфликти на двата митинга не се стигна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР