Протест пред Съдебната палата в Пазарджик подготвят граждани с искане

...
Протест пред Съдебната палата в Пазарджик подготвят граждани с искане
Коментари Харесай

Протест иска доживотна присъда за убийството на 21-годишния Ангел

Протест пред Съдебната палата в Пазарджик приготвят жители с искане за доживотно наказване за убийството на 21-годишния Ангел Здравков. Младежът бе прободен смъртоносно с нож на 29 септември към 19:00 часа пред очите на голям брой очевидци в квартал „ Запад “. Обвиненият за закононарушението 18-годишен Никола Райчев избягал и се опитал да се укрие, само че в неделя е хванат в София. Днес се чака прокуратурата да внесе искане за непрекъснатото му задържане под стража.

Участниците в митинга ще повдигнат и претенции за промени в законодателството, които да изиграят превантивна роля против сходни прояви на жестока експанзия. Както и апели към родителите да възпитават деца, а не нарушители.

Припомняме, че алегорични демонстрации се организират всяка вечер тъкмо в 19:00 часа на мястото, където Ангел изгуби неуместно живота си. Граждани палят свещички и организират бдения в негова памет, а нощес пуснаха в небето стотици бели балони.

Вчера от Окръжната прокуратура оповестиха, че следствието е в начален стадий. Въпреки това към Никола има смущаващи условия. Той не се е предал самичък, както се твърдеше в началото, хванат е след търсене в региона на Централна гара в София. До момента на изказването той отказвал да даде информация за случилото се на криминалистите. Засега младежът е с чисто досие, само че преди 2 години против него е имало тъжба за похищение на момиче. Впоследствие обаче жертвата не е потърсила правата си в съда.

Близките на починалия юноша дефинират закононарушението като невъзмутимо ликвидиране. Твърди се даже, че Ангел е бил наблюдаван няколко дни преди този момент, има подозрения, че нападението е било планувано.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР