Протест пред регионалното министерство срещу довършването на автомагистрала Струма през

...
Протест пред регионалното министерство срещу довършването на автомагистрала Струма през
Коментари Харесай

Протест пред МРРБ срещу строежа на АМ Струма

Протест пред районното министерство против довършването на автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле. Те упорстват страната да не продължи градежа по план, който може да докара до наказания от Брюксел.



Протестиращите желаят да се направи нова оценка върху въздействието на околната среда. Служебният министър арх. Иван Шишков разяснява, че издаденото позволение за градеж не предрешава избора на трасе. Основният претекст за избор на трасе ще бъде екологичната оценка, съобщи още министъра.



" Ако това строителство сега стартира, ние не просто губим европейските пари, ние ще влезем в тежки наказания ", сподели Андрей Ковачев, еколог.

" Имаме подписка от 2017 година, когато над 90% от популацията на Кресна се подписа " За " автомагистрала, само че отвън дефилето ", сподели Светослав Петров, гражданин на гр. Кресна.



" За мен продължава да е неразбираем митинга заради това, че съм издал позволение за градеж и съм одобрил Подробния организационен проект в една дребна част, която по никакъв метод не предрешава избора на трасе. Това, че би трябвало да има автомагистрала " Струма " в целокупност мисля, че на всички е ясно, че това би трябвало да се случи ", съобщи арх. Иван Шишков, длъжностен министър на районното развиване и благоустройството.



фотоси: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР