Протест пред парламента на енергетици и миньори срещу затварянето на

...
Протест пред парламента на енергетици и миньори срещу затварянето на
Коментари Харесай

Депутатите единодушно: Предоговаряме с Брюксел затварянето на въглищните централи

Протест пред Народното събрание на енергетици и миньори против затварянето на въглищни централи.

Парламентът по-рано през днешния ден единомислещо одобри кабинетът да предоговори с Брюксел уговорките ни за понижаване на въглеродните излъчвания с 40 %. Още по мрачно енергетици и миньори от цялата страна отпътуваха, с цел да изискат персонално от депутатите опазване на работните си места.
Още преди протестиращите да стигнат до столицата, депутатите в Народното събрание откриха решение и единомислещо желаеха промяна в Плана за опазване на въглищните централи. Поне до 2038-ма година.

„ По отношение на Маришкия басейн това Народно заседание има единогласие “, разяснява Делян Добрев от ГЕРБ-СДС, представен от bTV.

„ Колеги, това е значимото за деня. Тези хора, които са се събрали на открито - да видят, че в този парламент може да има обединяване. Надявам се да е заразно и отсега нататък “, сподели Радослав Рибарски от „ Продължаваме промяната “.

„ Въглищните централи не могат да бъдат затворени до момента в който не бъде отворена нова мощ в района “, уточни Рамадан Аталай от Движение за права и свободи.

Разбирателството в зала направи депутатите оптимисти. И за шанса за постоянна власт.

„ Ако президентът беше връчил мандата на енергийна комисия, към този момент щеше да има държавно управление “, сподели Жечо Станков от ГЕРБ.

Въпреки обединяването - въпреки всичко прехвърчаха искри. От " Продължаваме промяната " приканиха да предоговаряме проекта дружно с Гърция и Румъния.

„ Добре е в тези договаряния да не влезем сами “, съобщи Кирил Петков от „ Продължаваме промяната “.

„ Дипломацията изисква тишина и успокоение. Кой с кого е приказвал, по какъв начин е приказвал - превръщането в пиар на диалозите ни трансформира в обезсърчителен сътрудник “, сподели Станислав Анастасов от Движение за права и свободи.

И по този начин ориста на въглищните централи към този момент в ръцете на служебната власт. А митингът пред постройката на съединението тече./Факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР