Протест пред областната дирекция на полицията в Пловдив. Причината -

...
Протест пред областната дирекция на полицията в Пловдив. Причината -
Коментари Харесай

„Голите“ обиски предизвикаха бурни протести: Управителите на дискотеки искат оставки

Протест пред регионалната дирекция на полицията в Пловдив. Причината - обиските до голо в дискотека през уикенда.

Протестът стартира в 11:30 часа. Бизнесът реагира остро след случая, при който клиенти на пловдивска дискотека бяха събличани голи и обискирани за опиати. Всичко това е ставала обществено.

Управители на заведения споделят, че полицията в Пловдив прави чести инспекции, само че в никакъв случай до момента не се е стигал до подобен произвол

Управителите на нощни заведения и клиенти упорстват за оставката на шефа на регионалната полиция и допълват, че това е полицейска принуда, а не рутинна инспекция.

„ Няма да поносим произвол. Това беше тормоз над клиентите ни . Става една седмица, а никой не показва позиция… от виновните лица. Затова желаеме да си понесат следствията и да поемат отговорност. Това беше просто потъпкване на правата на хората “, съобщи Радослав Чилингиров, който е шеф на дискотека.

Екип на bTV влезе в тоалетната на заведението, където това се е случвало

Припомняме, че след скандалната инспекция в пловдивската дискотека беше открита една цигара марихуана , а съгласно регионалният шеф на Министерство на вътрешните работи подчинените му не са надвишили пълномощията си и са спазили закона.

Междувременно от районната прокуратура в Пловдив започнаха инспекция на акцията, която би трябвало да завърши до месец. Тя би трябвало да откри дали са нарушени правата на жителите или са спазени всички правила от органите на реда.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР