Протест пред ДАНС срещу незаконното подслушване в държавата блокира транспорта

...
Протест пред ДАНС срещу незаконното подслушване в държавата блокира транспорта
Коментари Харесай

Протест пред ДАНС блокира столичния булевард Черни връх

Протест пред ДАНС против противозаконното подслушване в страната блокира превоза на столичния бул. " Черни връх ".

Започналата към 15 ч. проява беше оповестена по-рано посредством фейсбук групите под надпис " ДАНС - зложелател на народа и бранител на мафията ". Събитието е оповестено като " блокада и влизане в ДАНС със съдействиерто на Министерство на вътрешните работи ".

Протестиращите поисаха на място да дойдат проверяващи служители на реда от Министерство на вътрешните работи или самият вътрешен министър Бойко Рашков, които да им оказват помощ, с цел да влязат в ДАНС, където съгласно тях се крият доказателства за противозаконните подслушвания.

Ето какво сподели един от уредниците на митинга - Росен Миленов, някогашен чиновник на ДАНС:

" Исканията са три - влизане от чиновници, проверяващи служители на реда на Министерство на вътрешните работи, изземване на сървърите, запечатване на служебните каси. 30 години тук се събират по този начин наречените стопански досиета и политически на прехода, с които се ръководи страната. Тук ви споделям е фабрика за основаване, запазване, потребление по най-груб метод на компромати, с които се подменя вотът на жителите. Ние назначаваме подвластни хора, които с тези компромати ги ръководят ", сподели още Росен Миленков.

Сред събралите се бе и добре познатият протестиращ отец Дионисий.

Към 16 ч на митинга се появи и заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Тодор Стоянов. Запитан от публицисти дали участва в качеството си на протестиращ или в качеството си на заместник-министър, той отговори:

" Благодаря най-сетне, че на площада се появиха микрофони. Защото на 116-ия ден всички вие, които сега държите микрофони и снимате, изчезнахте. И в случай че желаете да проведем някакъв диалог, първо бих ви запитал къде бяхте цяла зима. Хора, елате и защитете нежната народна власт, която беше извоювана на 4 април. Елате, ние сме тук и ви чакаме ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР