Протест под надслов Зеленият марш към Свободата“ ще се проведе

...
Протест под надслов Зеленият марш към Свободата“ ще се проведе
Коментари Харесай

Протест в Търново: „Зеленият марш към Свободата“

Протест под надпис „ Зеленият марш към Свободата “ ще се организира във Велико Търново.

Недоволството на жителите е обвързвано както с въвеждането на зелен документ за посещаване на множеството публични обекти в страната, по този начин и с повишението на цените на горивата и електрическата енергия.

Основни уредници са Българската асоциация на заведенията, Българската хотелиерска и ресторантьорска организация и Сдружението на заведенията в България. Подкрепа са декларирали редица заведения и търговски обекти в града.

Зеленият марш ще се организира от 15.00 до 18.00 часа . Сборният пункт ще бъде пл. „ Майка България “. Там тъкмо в 15.00 часа ще тръгне шествие, което ще премине около постройката на Енерго-Про до пазара, около постройката на РЗИ – Велико Търново и ще продължи по ул. „ Никола Габровски “ в посока кръговото край цирковата площадка.

Протестиращите ще блокират придвижването там за най-малко 1 час, след което още веднъж ще се върнат пред постройката на Общината.

Те упорстват за зелен документ да се признае и пробата за антитела , който, съгласно тях, сполучливо се ползва в Австрия.

„ Настояваме страната да обезпечи безвъзмездни проби и процедурата по тяхното взимане. Вариант е да се направи организация за взимане на проби и в аптеките. Задължително е цялата държавна и общинска администрация също да работи със „ зелен документ “. Като максимален шеф, страната би трябвало да даде образец, а резултатът сигурно ще бъде позитивен. Настояваме условията за „ зелен документ “ да важат за всички . Изискването за „ зелен документ “ да важи единствено, когато страната се намира в „ мрачно алена “ и „ алена “ зона. Считаме, че беше наложително да се даде гратисен интервал, какъвто на процедура нямаше. Спешно разрешаване на проблема на хора, на които не е целесъобразно да се имунизират, заради болести и рекомендации на персонални лекари и експерти “, се споделя още в позицията на протестиращите.

Сред уредниците са още Конфедерация на българския туристически бизнес, Алианс на туристическа промишленост в България, Българска асоциация здраве и фитнес, Българска асоциация на ритейл центровете, представители на детските центрове и други.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР