Протест под надслов Спрете гаврата с медиите се провежда в

...
Протест под надслов Спрете гаврата с медиите се провежда в
Коментари Харесай

Протест „Спрете гаврата с медиите!“ се провежда в София


Протест под надпис " Спрете гаврата с медиите " се организира сега в София. Събитието е проведено от Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ).

През седмицата от Има Такъв Народ предложиха Мартин Карбовски за член на Съвет за електронни медии. Това провокира мигновена реакция измежду журналистическата колегия. Няколко часа по-късно Карбовски се отхвърли да взе участие в конкуренцията за поста.

" Хубав беше опитът " и „ от мен служител не става ", сподели Карбовски във видео, оповестено в Youtube. Там той приказва и за война против либералите, която ще продължи.

Днес Карбовски не отговори на телефонните позвънявания.

От АЕЖ обаче въпреки всичко взеха решение да проведат митинга, тъй като считат, че самата номинация е " прекосяване на алена линия от рода на избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС ".

Затова желаят и оставката на Тошко Йорданов като ръководител на комисията по просвета и медии в Народното събрание.

Йорданов не беше открит за коментар.

Снимка: bTV


Срокът за номинациите за членове на Съвет за електронни медии изтече в четвъртък. Номинирани са радиоводещата Пролет Велкова, номинирана от „ Демократична България “; юристът Симона Велева, номинирана от „ Продължаваме промяната “ и Тодор Беленски, който е номиниран от „ Възраждане “.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР