Протест под надслов “Корупцията дере и вашата кожа” ще поиска

...
Протест под надслов “Корупцията дере и вашата кожа” ще поиска
Коментари Харесай

Протест Корупцията дере и вашата кожа срещу отглеждането на норки у нас

Протест под надпис “Корупцията дере и вашата кожа” ще изиска неотложно преустановяване на активността на единствената настояща българска плантация за норки и “затваряне на политическия чадър, който пази този бизнес у нас към този момент 5 години”. Недоволството ще бъде изразено в сряда, 12 май от 9 часа пред Министерския съвет и се провежда от Националната гражданска самодейност за възбрана добива на скъпи кожи в България и Сдружение КАЖИ.

Проявата идва броени дни откакто агробизнесменът Светослав Илчовски разгласи в Народното събрание, че притежателят на “Градус” Иван Ангелов е загробил норки в мина на Христо Ковачки.

" Господин Ангелов, без знанието на притежателя на една мина - на Христо Ковачки, доколкото ми сподели, е загробил норки " - сподели Илчовски.

На 30 юли 2019 година в телевизионни репортажи бе посочено, че тонове скотски боклуци са изхвърлени в открити рудници до сливенското село Боров дол и бе изказано подозрение, че става въпрос за норки. Бе подаден сигнал и до полицията и прокуратурата.

" Трупове, черва, цели животни, всички са загробени там. Норки, белки, нещо от този жанр, единствено кожите са взети ", описа тогава кметът на община Твърдица Атанас Атанасов. Според него там са изхвърлени над 40 камиона с одрани животни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР