Протест по повод годишнината от ареста на Алексей Навални се

...
Протест по повод годишнината от ареста на Алексей Навални се
Коментари Харесай

Протест във Варна за годишнина от ареста на Навални |

Протест във връзка годишнината от ареста на Алексей Навални се организира пред постройката на Генералното консулство на Русия във Варна. Близо 30 души желаеха освобождението на съветския опозиционер. 

"...По мотив годишнината от позорния арест на Алексей Навални. Русия е единствената страна в Европа (без да загатваме Беларус), в която през днешния ден, в края на първото тримесечие на 21 век, има хиляди политически пандизчии. Най-лошият режим на континента. Това заслужава интернационален арбитражен съд!

Свобода за Алексей Навални, Андрей Пивоваров и всички политически пандизчии!!! ". Това написа във фейсбук профила си някогашният народен представител от Държавната Дума Генадий Гудков. Той живее във Варна поради опасения, че в случай че се върне в Москва, ще бъде задържан.

През август 2020 година съветският опозиционен водач Алексей Навални беше токсичен с нервнопаралитичното вещество Новичок на съветска територия. Той се лекуваше в Германия и през януари предходната година се върна оттова в Москва, където беше задържан. Аргументът на съветските управляващи за задържането му е, че е нарушил изискванията на остаряла условна присъда и предстоящо, тя прерасна в ефикасна.

Преди беше обявено, че е сниман документален филм за драмата към отравянето му с " Новичок " през август 2020 година Филмът с неговото име Navalny е резултат на партньорството на CNN Films и HBO Max, които ще го популяризират.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР