Протест на земеделските производители се провежда в цялата страна. Блокада

...
Протест на земеделските производители се провежда в цялата страна. Блокада
Коментари Харесай

Земеделски протест в страната. Утре - в София

Протест на земеделските производители се организира в цялата страна. Блокада има на повече от 40 значими пътни точки и гранични пунктове, оповестиха от Българския фермерски съюз, представени от Българска телеграфна агенция. Протестът ще се придвижи на следващия ден в София.

Ръководството на Българския фермерски съюз се събра на летището в Бяла Слатина, където е извадена агротехника от региона. Извиняваме се на жителите и предизвестяваме да отсрочат планувани пътувания на 18 и 19 септември, защото ще бъдат затворени основни пътища в цялата страна, сподели Георги Стоянов, ръководител на Съюза. В митинга вземат участие над 26 браншови организации от целия бранш.

Инициативният комитет за осъществяване на безсрочните ефикасни протестни дейности за избавяне на българското земеделие упорства вниманието да не се концентрира напълно към зърнопроизводителите, защото в протестните дейности се включва целият отрасъл, в това число животновъди, пчелари, производители на плодове и зеленчуци, се показва в известието.

По думите на Стоянов ефикасните протестни дейности ще продължат до осъществяването на всички претенции. Към държавното управление браншът има пет претенции - да продължи възбраната за импорт на аграрни артикули от Украйна, като се разшири с несъгласие и върху плодове, зеленчуци месо, мляко и мед, до 30 септември на фермерите да бъде заплатен цялостният размер на обезщетения на загубите поради войната в Украйна, държавната помощ за пропадналите от естествени бедствия площи да бъде неотложно платена. Протестиращите желаят също спомагателни средства за държавни помощи и облекчение на изискванията по интервенциите от Стратегическия проект.

Протестиращи към този момент блокираха със аграрни машини Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " при Русе. Участниците в недоволството, което е част от националния аграрни митинг, издигнаха транспаранти с надписи " Системата ни убива! ".

Земеделски производители и преработватели се събраха на митинг в южната част на Стара Загора, а над 100 тежки машини затрудниха придвижването от града по основния път Стара Загора- Хасково, който е и връзката с автомагистрала " Тракия ".

Земеделски производители от Югоизточна България блокираха със стотици трактори, комбайни и друга тежка техника кръговото кръстовище на пътния възел Петолъчката край Ямбол. Периодично ще бъдат пропускани колони с коли. Безпроблемно ще е прекосяването на коли за спешна помощ, противопожарни коли и учебни рейсове.

Във Видин протестиращите блокираха пътя за Дунав мост-2 и в двете направления.

Българска телеграфна агенция напомня основни точки от блокадите:

- Югоизточна България: Петолъчката, кръговото на Ахелой, Варна-Бургас (след автомагистралата, отбивката за Аврен), детелината Сливен-Ямбол;

- Централна южна България: с. Труд, Стара Загора (квартал Кольо Ганчев, Лукойл летище), детелина на път I-5 (Стара Загора-Хасково) и I-8 (Пловдив-Свиленград);

- Североизточна България: Кардам, Дуранкулак, кръговото на Балчик, Карапелит, Тутракан, Разград, Шумен (бензиностанция Петрол), Силистра;

- Централна северна България: детелината на с. Ясен (на основен път Плевен-Русе), Дунав мост, началото на автомагистрала Хемус (посока Варна-София), с. Горна Студена;

- Северозападна България: Бяла Слатина, Видин мост, път (Е79) сред с. Крапчене и Монтана;

- Югозападна България: Кюстендил (мотел с. Ябълково), Радомир (Т МАРКЕТ), Земен – Лобош, Ковачевци-Лобуш, Сапарева баня (летището), Дупница - с. Пиперево, Перник (спортна зала " Борис Гюдеров " ), Брезник (ул. " Ангел Коцелянов " );

- Южна България: Кресна, Драгоман - КГП Калотина.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР