Протест на служителите на МВР на 8 ноември ще има,

...
Протест на служителите на МВР на 8 ноември ще има,
Коментари Харесай

Полицаите излизат на протест, обещават да няма нарушения на обществения ред

Протест на чиновниците на Министерство на вътрешните работи на 8 ноември ще има, от 13:30 часа, пред постройката на Министерство на вътрешните работи. Днес имаме покана за среща в 14:00 часа с вътрешния министър, тъй че може и да има смяна. Това съобщи зам.-председателят на СФСМВР (синдикатите на МВР) Илия Кузманов.
Ще бъдем с маски, с дезинфектанти – никога няма да има нарушавания на публичния ред, даде обещание Кузманов.
 Полицаите излизат на митинг за по-високи хонорари, само че не се чува какъв брой тъкмо желаят Полицаите излизат на митинг за по-високи хонорари, само че не се чува какъв брой тъкмо желаят
Полицаите стартират митинги с искане за по-високи хонорари. Първата демонстрация на неодобрение е планувана за 11 часа през днешния ден във Варна,...
По думите му, когато се провеждали районните митинги на чиновниците на Министерство на вътрешните работи – общо 12, нямало контакт с страната. Искаме едно и също – да бъдем включени в администрациите, които получиха покачване на заплатите от 30%, сподели Кузманов пред Българска национална телевизия.
Половината сътрудници получиха по 650 лв., другите не получиха нищо – и там се получи една подигравка, продължи Кузманов по отношение на парите на първа линия. Абсолютно неразбираеми критерии, добави той, откакто му било обяснено, че шефовете на дирекции решавали кой да взема Коронавирус парите.
Над 700 чиновници на Министерство на вътрешните работи са заболели или преболедували, само че тези данни са наши и може би са остарели, продължи Кузманов. И добави, че било цялостна секретност какъв брой чиновници на Министерство на вътрешните работи в този момент са карантинирани.
Предупредихме, че ще протестираме, две седмици протестираме и чакаме среща с министъра. Отношението е обидно, съобщи Кузманов. „ Всяка година, с цел да получим нарастване, излизаме на митинг. Явно сме непотребни ”, показа той. „ Работим по преодоляване на пандемията – не сме се отказали, не сме спрели, само че обидата е огромна ”, сподели още синдикалистът.
 Предупреждение от Министерство на вътрешните работи профсъюз за митинг: Когато употребата стане толкоз откровена, нямаме различен излаз Предупреждение от Министерство на вътрешните работи профсъюз за митинг: Когато употребата стане толкоз откровена, нямаме различен излаз
За делничните дни занапред ще забележим какъв брой ще се заплаща изключителният труд, за почивните – 50%. Това е една добра първа стъпка от н...
По думите му, може да има компромис, в случай че бъде обещано пояснение за какво служителите на реда не са получили съответното нарастване – откакто му беше заложен въпрос по какъв начин лекарите в този момент да вземем за пример не стачкуват, а имат съображение.
Същевременно Илия Кузманов предизвести, че в случай че бюджетът на Министерство на вътрешните работи, който е най-големият от всички ведомства, продължи да се прави с концепцията 90% да отиват за заплати, скоро полицията и пожарната ще имат механически проблеми.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР