Протест на служители на МВР се състои днес във Видин,

...
Протест на служители на МВР се състои днес във Видин,
Коментари Харесай

Видински полицаи излизат на протест, настояват за увеличение на заплатите

Протест на чиновници на Министерство на вътрешните работи се състои през днешния ден във Видин, научи организация BulNews.
Протестът е под наслов "Служителите на Министерство на вътрешните работи също заслужават почтено възнаграждение ", заяви Емилиян Недялков - регионален ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.
"Ще бъдат спазени всички противоепидемични ограничения. Ще има разстояние, в случай че би трябвало ще заемем по-голяма повърхност, с цел да не сътворяваме предпоставки за заразяване сред чиновниците ", сподели Недялков.
Протест на служители на реда ще има и в неделя, 8 ноември в столицата, откакто на среща през вчерашния ден не е реализирано съгласие сред управлението на Министерство на вътрешните работи и синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.
От Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи упорстват за нарастване на заплащането на служителите на реда, друго от плануваните 10% от 1 януари идната година. Причините за настояванията са, че служителите на реда са на първа линия в битката против ковид. От Синдикалната федерация към този момент направиха няколко предупредителни митинга в страната. Полицаите са недоволни, че не са включени в листата на ведомствата, където заплатите ще бъдат вдигнати с 30%.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР