Протест на родителите загубили децата си в катастрофи посрещна депутати

...
Протест на родителите загубили децата си в катастрофи посрещна депутати
Коментари Харесай

Близки на загинали на пътя искат среща с лидерите и главния прокурор

Протест на родителите изгубили децата си в произшествия посрещна депутати в първия им работен ден. Те желаеха незабавна лидерска среща с всички парламентарни групи и основния прокурор за промени в Наказателния кодекс и криминализиране на шофирането след приложимост на алкохол и опиати.

В митинга се включиха и околните на убития Димитър в Цалапица. По думите им досега техните претенции са подценявани. При протестиращите спря и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. 

Инцидентът става при голям брой нарушавания, в това число и превишена скорост

" Обещават ни едно и също и ни лъжат в очите едно и също. Искаме лидерска среща дружно с основния прокурор и министъра на правораздаването да седнаха на една маса с родителите на убитите деца. Такава ни беше дадено от Росен Желязков, такава се състоя два пъти при вътрешния министър, само че по този начин и не пристигнаха водачи.  При последната среща при вътрешния министър седяха и ни изслушаха. Искаме да се криминализира още първия отвод от алкохол и опиати, когато има превишение на скоростта и има ликвидиране. Това да не бъде ликвидиране по несъобразителност ", сподели Петя Иванова, изгубила сина си при злополука. 

Според майката на мъртвото момче доста хора са се оплаквали през годините

От тази неделя започваме гражданско непокорство и затваряне на основни пътища, добави тя.

" Поемам ангажимент да приказвам с тях и в незабавен порядък да организираме тази среща. Аз не преставам да настоявам, че убийството на пътя в резултат на водач, използвал опиати и алкохол, е ликвидиране на пътя ", сподели Калин Стоянов. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР