Протест на родители на онкоболни деца Родители на онкоболни деца

...
Протест на родители на онкоболни деца Родители на онкоболни деца
Коментари Харесай

Протест на онкоболни деца заради процедури по изписване на лекарствата

Протест на родители на онкоболни деца Родители на онкоболни деца стачкуваха пред здравното министерство с искане да престанат да бъдат медиатори сред здравната каса и лечебните заведения , в които се лекуват децата им. След закриването на Фонда за лекуване на деца и умрялата от левкемия 6-годишна Мими, родителите желаеха облекчени процедури по изписване на най-елементарни ежедневни медикаменти . Пред " Дарик " Маргарита Борисова от Сдружението на деца с онкохематологични болести изясни, че здравните управляващи са дали увещание, че проблемите ще бъдат решени. Един от тях е обвързван с неналичието на някои медикаменти в болничните аптеки заради краткосрочното обмисляне на медикаментите, които би трябвало да бъдат поръчани.

 
" Ние по този начин или другояче към този момент сме почнали работа по промени в наредбите. Наредбата ще бъде качена за публично разискване тогава, когато ние сме удовлетворени от това, което е написано вътре. Ще работят в околните дни специалисти на министерство дружно с наши адвокати, по-късно наредбите ще работят. Би трябвало при започване на септември да имаме към този момент напълно работеща процедура, която да бъде друга и да бъде такава, каквато желаеме ", съобщи Борисова.

 
По нейните думи, другата съществена цел е да бъде понижен формализма и документите за отпущането на някои медикаменти , като посочи, че това не са скъпоструващи или характерни лекарства . " Да не е както в този момент, когато се разболее детето, да се пишат заявки до здравната каса, и по-късно всичко се проточва ", добави тя.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР