Протест на работещите в ТЕЦ Марица 3 - Димитровград ще

...
Протест на работещите в ТЕЦ Марица 3 - Димитровград ще
Коментари Харесай

Работещи в ТЕЦ ``Марица`` 3 - Димитровград ще протестират днес в София |

Протест на работещите в Топлоелектрическа централа " Марица 3 " - Димитровград ще има през днешния ден в София.

Той е втори в границите на тази седмица а повода - предприятието беше спряно на 21 април от РИОСВ-Хасково поради поредност от случаи с рисково замърсяване на въздуха със серен диоксид над допустимите правила, неспазване на изискванията на комплексното позволение и на предписанията.

Искането на Топлоелектрическа централа " Марица 3 " за прекъсване на заповедта за преустановяване на активността на предприятието беше отхвърлено от Хасковския административен съд.

По мотив прекъсването на предприятието през вчерашния ден пред Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Борислав Сандов съобщи: " Не може целият град да страда поради липса на съответни дейности от страна на работодателя. Данните са безапелационни, че предприятието замърсява въздуха със серен диоксид ". 

" Приехме да правим ремонт, само че методът, по който централата е спряна не ни разрешава да го създадем. Запечатани са работните пространства и горивната апаратура. За това през днешния ден отиваме пред министерството на околната среда и водите с искане централата неотложно да бъде отворена, с цел да бъдат осъществени тези работни дейности " , каза Юлиян Семерджиев, юрист на Топлоелектрическа централа " Марица " 3 пред БТВ тази заран.

Протестното шествие ще тръгне от „ Лъвов мост ” и ще стигне до отрасловото Министерството на околната среда и водите, като се чака и чиновници на други електроцентрали да се включат в него в символ на взаимност с работещите в Топлоелектрическа централа " Марица " 3.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР