Протест на превозвачите на 18 май ще има, заяви Магдалена

...
Протест на превозвачите на 18 май ще има, заяви Магдалена
Коментари Харесай

След срещата на превозвачите с Петков: Решения няма, протест ще има

Протест на превозвачите на 18 май ще има, съобщи Магдалена Милтенова от Съюза на превозвачите след срещата с министър-председателя Кирил Петков. Според нея е имало градивен разговор, само че решения към този момент няма и по тази причина митингът няма да бъде анулиран.

" Днес възвръщаме разговора, само че митинг на следващия ден ще има, защото няма поети съответни задължения. Ще продължим да работим в работни групи. Надявам се да реализираме позитивни резултати, ще дадем период за решение на тези проблеми. Започваме в 9 ч. Утре до 17 ч. са прекратени транспортите по откритите места. благодаря за градивния разговор, само че ние чакаме решение на нашите проблеми. Няма да бъдем позволени до центъра с камионите и рейсовете, само че ние каним премиера Петков, министрите Караджов и Събев да дойдат на нашия митинг ", съобщи още Милтенова

От своя страна министър-председателят изрази вяра, че митингът ще бъде кротичък и няма да попречи на напредването на хората, а също и на зрелостниците, които би трябвало да се явят на първата си матура – по български език и литература.

" Имахме оферти, които не са отговорите на въпросите, които би трябвало да се дадат, само че отстраняваме акциза на природния газ, втечнения нефтен газ и метана, за най-малките превозвачи повдигането на Данък добавена стойност е 100 000, ставката за газ и метан ще е 9%. Говорихме за биодобавката, имаме оферти за по-ниски цени, превозвачите помолиха да я забележим дали структурно може да се направи нещо ", сподели Петков.

" Поех уговорката, че ще да балансираме, ще забележим дали има вид структурно за смяна в настоящето съответствие в горивата. Поех ангажимент да приказвам в Европейския съвет за опцията дали е допустимо да се понижи акцизът на горивата, тъй като министър Василев сподели, че това е решение на равнище Европа и не е допустимо да се случи. Но в идващия съвет поех ангажимент да попитам дали това е допустимо ", сподели Петков.

И превозвачите, и министър председателят заявиха, че разговорът продължава.

Както и на предходния митинг, превозвачите няма да бъдат позволени в центъра на столицата.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР