Протест на полицаите ще се проведе днес в Бургас. Причината

...
Протест на полицаите ще се проведе днес в Бургас. Причината
Коментари Харесай

Пореден полицейски протест, този път в Бургас

Протест на служители на реда те ще се организира през днешния ден в Бургас. Причината за недоволството им е, че не са включени в листата на държавните чиновници, които ще получат спомагателни хонорари, заяви БНР.

30% нарастване на заплатите ще получат държавните чиновници, които са на първа линия в битката с ковид. Полицаите обаче не са измежду тях! „ Породи се напрежение, тъй като трудът ни не е оценен “, уточни ръководителят на синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи в Бургас Генади Тенев:

Наравно с медиците, мислим, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи бяха изложени на максимален риск и не престават да са изложени на максимален риск. Има и такива, които са инфектирани с ковид и то в резултат на контакти по отношение на осъществяването на служебните отговорности. Най-важното е, че те си правят работата. До момента не са спряли “.

Служители на охранителна полиция и пандизите в района също ще поддържат настояванията на своите сътрудници. Протестът ще стартира в 18:15 часа до Съдебната палата

В изявление за " Хоризонт " в неделя, министърът на финансите Кирил Ананиев разгласи, че нарастване на заплатите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи поради ковидкризата не се планува. Той се аргументира с предходно нарастване, както и с намерението  на държавното управление да усили с 10 % заплатите на всички държавни чиновници следващата година.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР