Протест на миньори и енергетици се провежда в Старозагорско.Началната точка

...
Протест на миньори и енергетици се провежда в Старозагорско.Началната точка
Коментари Харесай

Миньори и енергетици протестират в Старозагорско

Протест на миньори и енергетици се организира в Старозагорско.

Началната точка на автошествието e паметникът на св. Иван Рилски в Раднево. Крайната цел е птицекомбинатът, само че шествието ще премине през Нова Загора и ще влезе от източната страна на Стара Загора, ще премине по бул. " Никола Петков " и през целия град, с цел да стигне до южния излаз на Стара Загора в посока Димитровград и автомагистрала " Тракия ", където още веднъж ще бъде блокирано придвижването за към час.
 БГНЕС
Припомняме, че митингът е проведен от представителите на новоучреденото съдружие с нестопанска цел „ Миньори и енергетици дружно “. Основните им претенции са унищожаване на заплащанията на въглеродни излъчвания от централите в Маришкия басейн до създаване на цех за хващане на въглеродни излъчвания. Това съгласно протестиращите ще даде конкурентоспособност за ценообразуването на ел. сила, добивана от въглищни Топлоелектрическа централа и конкурентна среда при производството на електрическа енергия.

Протестиращите желаят и осъществяване на концесионния контракт на " Мини Марица-изток " , като неразделна част от това да бъде рекултивация на земите в Комплекса - една част да остане земеделска земя, а останалата да бъде включена в горски фонд, както е по концесионен контракт.
 БГНЕС
Събралите се се оповестиха срещу излизането на битовия консуматор на свободния пазар, което съгласно тях ще докара до " немислимо нарастване на цените и непостижими сметки за ток ".

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР