Протест на живеещите в софийското село Лозен. Недоволството е заради

...
Протест на живеещите в софийското село Лозен. Недоволството е заради
Коментари Харесай

Протест в Лозен: Недоволство срещу изграждане на ферма за мухи

Протест на живеещите в софийското село Лозен. Недоволството е поради активността на стартъп компания, която е ориентирана към разграждането на боклуци.

Протестът стартира в 10.30 часа пред кметството на селото. Очаква се заводът да бъде изместен от Елин Пелин в село Лозен. Производството е обвързвано с развъждането на мухи и техните ларви, от които се извличат протеини, които се употребяват за храна на домашни любимци, в биокозметиката и за биоторове.

Според досегашната процедура на компанията е имало голям брой недоволства в община Елин Пелин поради мощната миризма. Именно това тормози и жителите на село Лозен, които не желаят толкоз близо да бъде построено такова произвеждане. Те стачкуват и тъй като не е имало публично разискване.

Представител на компанията изясни, че " сега не мирише ". По думите му към момента няма произвеждане и са взети ограничения да няма миризма.

На въпрос на " По света и у нас " за какво е миришело в Елин Пелин, той съобщи, че не може да разяснява. В позиция на компанията, изпратена до Българска национална телевизия, се изяснява, че са спазени всички закони и че няма да има неприятни миризми, а самите мухи ще бъдат хранени с трици.

" На първо място, бихме желали да поясним, че преместването ни от Елин Пелин е подбудено от невъзможността да осигурим съответна инфраструктура, нужна за организирането на модерно произвеждане. Докато ние развивахме нашите индустриални интервенции в Елин Пелин, бяха извършени голям брой инспекции, в това число и такива по сигнали на жители, които откриха цялостно съблюдаване на законите на страната и неналичието на излъчвания отвън площадката на предприятието ", се споделя в позиция на " Насекомо " АД.

Жителите на село Лозен се заканват, че в случай че не бъдат чути ще стачкуват в столицата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР