Протест на жителите на с. Труд. Снимка: Галина Тошева След провеждането

...
Протест на жителите на с. Труд. Снимка: Галина Тошева
След провеждането
Коментари Харесай

Жителите на село Труд продължават протестите с нови искания

Протест на жителите на с. Труд. Снимка: Галина Тошева

След провеждането на следващия митинг през вчерашния ден, при който Карловско шосе беше блокирано за час от стотици протестиращи, жителите на внесоха ново публично искане до институциите с съответни оферти за трайно решение на дългогодишния транспортен проблем, който затруднява всекидневието на локалната общественост и бизнеса.

В новото си искане, жителите акцентират нуждата от изменение на маршрутното разписание на автобусна линия №1, тъй че тя да обслужва и село Труд. Според тях актуалните други възможности – междуградски рейсове и маршрутка №5 – са неефективни и основават риск за сигурността на пасажерите. Протестиращите упорстват тези промени да бъдат направени преди сключването на новите контракти сред Община Пловдив и превозвачите, с цел да се избегнат спомагателни закъснения и комплицирани предоговаряния.

Гражданите оферират основаването на експертна комисия с присъединяване на представители от Областна администрация, Общините Пловдив и Марица, както и от гражданското общество. Тази комисия ще следи за това, че транспортното решение ще бъде съобразено с настоящото законодателство и действителните потребности на хората.

Жителите на Труд показват недоволството си от това, че са изключени от процеса по взимане на решения , макар многократните си писма и подписки. Те акцентират, че разговорът с институциите продължава главно посредством медиите и предизвестяват, че митингите ще продължат, до момента в който не бъдат подхванати съответни ограничения за възстановяване на транспортната обстановка. Следващи митинги са планувани пред Областна администрация, Община Пловдив и Община Марица.

Заради рейс 1: Продължават митингите в село Труд

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР