Протест на жители на селищно образувание "Панорама" край Варна затвори

...
Протест на жители на селищно образувание "Панорама" край Варна затвори
Коментари Харесай

Протест заради безводие в селище край Варна

Протест на поданици на селищно образувание "Панорама " край Варна затвори за малко пътя Варна-Кранево. Хората стачкуват, тъй като към този момент четири години нямат вода. Причината са свлачищни процеси, почнали преди осем години, само че все пак там не престават да живеят доста фамилии.

Една от протестиращите - Валентина Янева, съобщи: "Проблемът е, че ние от четири години сме без вода, стопираха ни водата и непрекъснато търсим контакт - Областна администрация, Министерство на регионалното развитие, Народно заседание, омбудсман, на всички сме писали, нямаме никакви отговори, само че ни дават отговор постоянно едно и също, че се работи по въпроса. С ВиК Варна сме говорили, те ни споделят, че нямали пари, тъй като 2,6 милиона им трябвали, с цел да изградят ново трасе. Техният мотив е, че там е свлачищна зона и този тръбопровод, тъй като е доста остарял и злепоставен, провокира свлачището ".

Местните поданици споделиха, че ще излизат на митинг всяка неделя, до момента в който от институциите не им извърнат внимание, съобщи БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР