Протест на "жълтите жилетки" се очаквa и у нас още

...
Протест на "жълтите жилетки" се очаквa и у нас още
Коментари Харесай

Очаква ли ни драстичен скок на горивата?

Протест на "жълтите жилетки " се очаквa и у нас още тази седмица. Планират се демонстрации във всички огромни градове, както и затваряне на няколко граници. Те ще упорстват да не влиза в действие признатият Закон за горивата. Сдружението търси поддръжка от президента, омбудсмана, депутати, които да спомагат за отлагането на закона.

"Няма да има вандалски прояви, митингът ни ще бъде кротичък и неопределен, до момента в който не се върне законът за преразглеждане в Народното събрание ", разяснява в студиото на утринния блок на Bulgaria ON AIR представителят на Националното съдружие на търговците и превозвачите на горива Симо Симов.

Той посочи, че законът е лобистки и корупционен, и ще докара до всеобщи банкрути на дребни търговци и закриване на бензиностанции в дребните обитаеми места. Приемането му щяло да остави на пазара двама или трима огромни играчи, които да договарят цените и по този метод монополът ще стане още по-голям.

"С отпадането на доста от дребните търговци ще се стигне и до фрапантен скок в цената на горивата ", сподели още Симов.

Припомняме, че законът беше признат от Народното събрание през месец юли. Той вкарва специфични условия за регистрация на търговците с петрол и нефтопродукти. От огромните търговци на горива да се изисква капитал, не по-малък от 1 млн. лева, а за дребните – 20 хиляди лева

Забранява се зареждането с горива на транспортни средства или извънпътна техника или машинизация от мобилни бензиностанции. При нарушаване на възбраната се постанова санкция или имуществена глоба от 20 000 до 200 000 лева

Водачите са длъжни да зареждат с гориво единствено на бензиностанции, които разполагат с резервоари, трайно прикрепени към неподвижен парцел.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР