Протест на градския транспорт в София се организира за 18

...
Протест на градския транспорт в София се организира за 18
Коментари Харесай

Кои автобуси ще бъдат засегнати от протеста на транспорта в София?

Протест на градския превоз в София се провежда за 18 януари. Демонстрацията ще стартира в 8 часа на последната спирка на линии 4, 88, 204, 304 и 384 в „ Дружба 2 “.

Движението по тези линии ще бъде затруднено, като е допустимо да се стигне и до тяхното прекъсване, прецизират от синдиката.

Синдикатите желаят 37 млн. лева целеви средства в бюджета за нарастване на заплатите в бранша, само че това не бе задоволено.

Под въпрос е дали няма да се наложи ампутация и на ръката ѝ

Градският превоз мъчно задържа хората поради по-конкурентните заплати другаде, а това води до голямо текучество и струпване на ексклузивен труд, настояват от транспортната федерация. За 2023 година той е достигнал до над 500 хиляди часа.

Липсата на фрагменти – водачи, инженерен личен състав, механици, обслужващ и почистващ личен състав ще докара само до изтощеност на чиновниците и увеличение на произшествията и повредите в бранша, предизвестяват оттова.

Последният случай в София е от през вчерашния ден, когато рейс по линия 94 се качи на тротоара и блъсна жена, която е с заплаха за живота. На водача му е прилошало и е изгубил схващане в придвижване.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР