Протест на част от служителите в държавната психиатрична болница в

...
Протест на част от служителите в държавната психиатрична болница в
Коментари Харесай

Служители в психоболницата в Раднево настояват полицията да ги охранява

Протест на част от чиновниците в държавната психиатрична болница в Раднево поради следващото нахлуване над личния състав от страна на престъпно проявен, настанен в институцията. Те упорстват в лечебното заведение да бъде назначена защита. 
След случая през юни доктор Иван Добринов, завеждащ шесто мъжко поделение, където се лекуват алкохолни и наркотични зависимости, подава оставка, защото не може да отбрани пациентите и личния състав, предават от Българската национална телевизия.
 
" Аз работя със боязън, след този случай се опасявам както за живота на пациентите, по този начин и за моя. Понякога, когато съм на промяна, при подобен случай може да има и ликвидиране. Отговорност носи дежурният личен състав ”, описа една от медицинските сестри в отделението.
 
В двора на болничното заведение безпроблемно влизат най-различни хора, които оферират дрога на пациентите, крадат или отсичат дървета, описват още медиците.
 
Проблемът с Държавната болница в Раднево не е от скоро. Лечебното заведение изпитва дефицит на личен състав, макар че е извънредно огромно - в него се лекуват десетки хора, доста от които престъпно проявени. Голяма част от настанените се лекуват там със правосъдно предписание.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР