Протест на автомобилисти пред Спортното министерство с искане за оставката

...
Протест на автомобилисти пред Спортното министерство с искане за оставката
Коментари Харесай

Протестиращи поискаха оставката на Весела Лечева

Протест на автомобилисти пред Спортното министерство с искане за оставката на Весела Лечева. Причината за недоволството на Българската федерация по авто спорт е, че от началото на седмицата е с лишен лиценз. До това се стигнало след решение на съда и на служебния министър две седмици преди края дейния спортен сезон, заяви Нова тв.

Новината, че надпреварите, за които са похарчили десетки хиляди левове, няма да се проведат, изведе ядосаните автомобилисти на улицата. Акцията им обаче не блокира придвижването в София. Въпреки опитите за разговор с министър Лечева до решение на въпроса не се стигна.

Поводът за недоволството на състезателите е, че Българската федерация по авто спорт е изтрита от регистрите на министерството. „ По-лошото е, че нашите сътрудници, които са на митинг, сезонът им е преустановен две седмици преди неговото привършване ”, разяснява президентът на БФАС Румен Дунев.

Новината, че лицензът им е лишен и даден на другата автомобилна федерация научили в понеделник. „ И съм обикалял в понеделник през целия ден пред министерството, без да разгласявам митинг, и се причислиха 4-5 души. В безсилието си ние не знаем какво да вършим към този момент ”, сподели спортният автомобилист Николай Златков.

И в четвъртък автомобилистите стачкуваха и настояха за разговор със Спортното министерство. Проведената среща обаче се оказала загуба на време.

„ Това е режисирано от хора в министерството, а нашата молба към госпожа Лечева е да откри виновниците ”, посочи Дунев.

Днешната им среща със служебния министър обаче също не докара до стремежи резултат.

„ Решение на проблемите, за които дойдохме тук, не се откри ”, акцентира Дунев.

„ Решението е в съда ”, отвърна министър Лечева.

Тази тематика съумя да се трансформира в разграничителна линия сред сегашния и някогашния състезателен министър.

„ Единственото, което министър Лечева трябваше да направи, е да апелира. Тогава заповедта ми нямаше да бъде анулирана, сезонът щеше да продължи и нямаше да има митинги. Но тя не го направи ”, сподели някогашният състезателен министър Радостин Василев.

Лечева предложи разговор сред двете федерации на неин терен, с цел да намерят допирни точки между тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР