Протест край Владая, който ще блокира Е79 ще проведат с.

...
Протест край Владая, който ще блокира Е79 ще проведат с.
Коментари Харесай

Жители на 5 села блокират Е-79 при Владая

Протест край Владая, който ще блокира Е79 ще проведат с. Владая, с. Драгичево, с. Мърчаево, с. Рударци, с. Кладница – през днешния ден, 30.06.2019 година от 17 ч. при гара Владая. Отпада проведеният превоз от Благоевград, който бе и за протестиращите от Дупница, както и този за Кюстендил и Радомир, a блокадата на пътя няма да е непрекъсната както бе декларирано авансово, а ще се организира алегорична такава на няколко пъти за по 3-4 минути, с цел да могат да бъдат пропускани колите.

Причината митингът да се организира в „ по-мек “ вид, е постигнатата сделка сред протестиращите и АПИ по отношение на реверсивното придвижване. Поетите задължения от пътната организация са следните – реверсивното придвижване остава единствено в най-натоварените дни – понеделник, вторник, петък и неделя. Но най-важният ангажимент, който се чака да бъде изпълнен от АПИ е създаване на автоматизирана електронна система за реверсивна организация на придвижването посредством светофари да края на октомври месец 2019-та година, както и решаването на проблемите по некачественото осъществяване на ремонта на пътя край Владая и дотъкмяване на отводителните системи на трасето.

Причината макар сделките с АПИ въпреки всичко да се състои, е че до момента доста пъти сме били лъгани и са ни давани крайни дати и периоди, които не са били спазени. С тази протестна проява желаеме да препотвърдим решимостта си, че в случай че и този път бъдем излъгани ще преминем към по-мащабни протестни дейности, а също по този начин и другият проблем, който е с изхода на жителите на с. Драгичево посока София също не беше решен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР