Протеиновите блокчета са неразделна част от всекидневието на мнозина, независимо

...
Протеиновите блокчета са неразделна част от всекидневието на мнозина, независимо
Коментари Харесай

Полезни ли са протеиновите барчета?

Протеиновите блокчета са неразделна част от всекидневието на мнозина, без значение дали ги консумираме като заместители на храната, или само след подготовка. Въпросът е дали сме наясно какъв би бил резултатът, в случай че ги понижим, или се откажем изцяло от тях.

Един от неподходящите резултати, които бихме изпитали, в случай че изключим този източник на протеин от храненето си, е повишаване на апетита.

Според изследване, оповестено в Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition, хората, които закусват постоянно с блокче, богато на мазнини и протеини, хапват с 5% по-малко при следващо хранене, в сравнение с тези, които натъртват на разновидности с високо наличие на мазнини и въглехидрати.

От друга страна, в случай че понижим протеиновите десерти, ще изпитаме и два позитивни резултата, припомнят от Eat This, Not That!.

Според проучване, оповестено в International Journal of Molecular Sciences през 2020 година, диетите с високо наличие на този вид храни могат да усилят количеството на миризлив амоняк, който се усеща и от околните под формата на лош дъх.

Доказано е и друго. Хората с намалена бъбречна функция не бива да употребяват повече от 0.8 грама протеин дневно на кг идеално телесно тегло. Ето защо трябва да внимаваме в наличието на етикета и в случай че се наложи, да ограничим количеството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР