Протеините са от съществено значение за правилното функциониране на организма

...
Протеините са от съществено значение за правилното функциониране на организма
Коментари Харесай

4-те най-големи МИТА за храните, съдържащи ПРОТЕИНИ

Протеините са от значително значение за вярното действие на организма ни и са ни нужни както растителни, по този начин и скотски протеини. Но с разширението на другите типове диети и режими стартират да се появяват и редица легенди и теории, които основават неверни показа за приема на протеини. Нека да забележим 4 от най-известните легенди за тази група храни:

Животинските протеини могат да бъдат причина за развиването на ракови болести
Високопротеиновите зеленчуци, които би трябвало да включите в диетата си
Протеинът е значим за доста елементи на тялото, от косата до мускулите ви, и е от решаващо значение за поддържането на структурата на тялот...

Тук можем да кажем, че изречението е извадено от подтекст, защото учените визират не всички протеини от скотски източници, а от саламите, шунките и сходни типове модифицирани меса, както и алените меса. Например модифицираните меса могат да доведат до рак на дебелото черво, а алените меса (телешко, агнешко, говеждо, свинско) има възможност да покачат риска от появяването на ракови кафези. 
Специалистите ни поучават да не прекаляваме с потреблението на червени меса, а модифицираните да заобикаляме допустимо най-вече. Препоръчват се най-вече морските блага и рибата, птиче месо и яйца за доставяне с нужните протеини.

Може да увеличите количеството на протеините, като си ги набавяте от протеин на прахуляк и протеинови барчета

Това в действителност не е точната истина, защото тези артикули са мощно модифицирани и с добавени захари и подсладители, които може да попречат на цялостното асимилиране на потребните субстанции в тях. Някои от тези артикули този провокират отичане на корема и тежест. 
Това, че сте дейни спортисти, не ви задължава по никакъв метод да приемате сходни артикули, само че пък в случай че желаете – постоянно може да се консултирате със експерт по тематиката, който да ви даде най-правилния съвет.

От сиренето също можем да си набавим протеини
 
Да, сиренето съдържа огромно количество протеини, само че в състава му има също натрий, наситени мазнини и доста калории, които основават риска от повишение на холестерола. Най-добрите типове сирене, които са с по-малко от гореизброените субстанции, са моцарелата, изварата и котидж сиренето. Ако пък сте традиционалисти и залагате на българското саламурено сирене – накиснете го във вода, с цел да може да се отстрани най-малко дребна част от наличието на натрий в него.
Какви са рисковете за здравето, в случай че прекалите с приема на протеини
При банкет на доста протеини здравето на бъбреците е изложено на риск. Замисляте ли се какъв брой постоянно консумирате протеини? Те са едни от...

Няма по какъв начин да прекалим с протеините

Всъщност има по какъв начин да прекалим с потреблението на протеини, само че съществуват и редица способи, които ни защищават от това. Като резултат от прекомерения банкет на протеини може да е появяването на камъни в бъбреците или подагра. Диети със повишен банкет на протеини са да вземем за пример диетата на Аткинс, която ще ни докара повече негативи, в сравнение с изгоди. 
Може да замените аленото месо в нея с някои култури като фасул, леща, грах или ядки. Така ще се предпазите от риска от рак. Трябва да знаете и, че в случай че се стремите към намаление на тежестта, натрупването на скотски протеини в организма и остатъкът от тях се преобразуват в мазнини, което ще попречи на задачата ви.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР