Просветното министерство публикува задачите и верните отговори на изпита по

...
Просветното министерство публикува задачите и верните отговори на изпита по
Коментари Харесай

Ето верните отговори от изпита по български за 7 клас

Просветното министерство разгласява дилемите и правилните отговори на изпита по български и литература, който държаха през днешния ден 59 864 седмокласници. Може да ги видите на следния линк: .

Разказът  от Захари Карабашлиев  беше творбата за преразказ на националното външно оценяване по български език и литература в 7 клас през днешния ден, оповестиха по-рано от МОН. Учениците имаха за задача да предадат текста в детайли от името на безпристрастен повествовател.

В групата за седмокласници във фейсбук незабавно заваляха отрицателни мнения. " Безумен текст за 14 годишни . Карабашлиев, не се чете от тази възрастова група ", счита родител. " Изключително сложен и надалеч от децата текст!  Направо се чудя коя интелигентна глава го е избрала този текст, като че ли се свършиха хубавите творби ", споделя майка. " Децата нямат нито усещане, нито понятия, нито прочувствена подготвеност за този " роман ". Искрено желая да видя в кое книжно тяло е отпечатан текстът с автентично заглавие " Костилки " в блога на З.К. ", разяснява друга. " Направо е извънредно! Кому е нужно това?!  Защо би трябвало да ги " забиват "?  Какво се потвърждава? И още куп въпроси ми хрумват, само че за жалост са все риторични. Тъжно ми е за децата ", споделя трета. Друг родител счита, че в текста има много елементи - " през не малко места се отбиват героите ", заради което се съмнява, че децата ще съумеят да се сетят за всички детайлности. 
" Чудесен роман. Българите хетят, с цел да се почувстват значими . Това е нашенски спорт ", разяснява пък преподавател по български език. Според него текстът е с къс сюжет, не доста дълги описания, по-метафоричен, сходен на стила на Здравка Евтимова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР