Простреляното дете на година и половина от Враца е в

...
Простреляното дете на година и половина от Враца е в
Коментари Харесай

Хеликоптер от Крумово е транспортирал простреляното в главата дете, лекари се борят за живота му

Простреляното дете на година и половина от Враца е в тежко положение, като медици от „ Пирогов “ се борят за живота му, оповестява Нова ТВ. От най-голямата незабавна болница у нас показват, че мултидисиплинарен екип прави настояща оценка на положението на детето и поставя всички необходими усилия в битката за живота и здравето му.
Прочетете още
Изстрелът в главата на детето е създаден от 12-годишно момче, което несъзнателно е съборило пневматичната пушка и възпроизвело огън. Момчето е брат на майката на потърпевшото дете.

В лечебното заведение са и родителите на потърпевшото дете, които са към 20-годишни. Те обаче отхвърлиха да опишат детайлности за случилото се, само че обявиха, че изстрелът е създаден в резултат на случай.

В същото време от пресцентъра на военното министерство оповестиха, че  хеликоптер " AS 532 Cougar " с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили (ВВС) извърши сполучливо задачата за авиомедицинска евакуация.

По искане на министерството на опазването на здравето и с позволение на началника на защитата, бе изпълнен полет по маршрута 24-а авиобаза Крумово - Враца - София, с цел да бъде превозено потърпевшото дете, на което да се окаже незабавна здравна помощ.

Хеликоптерът излетя в 18.25 часа от авиобаза Крумово за Враца и се приземи в София в 19.45 ч. С него бяха превозени медицински екип и потърпевшото дете, което е отведено в столична болница, дoбавиха от министерството.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР