Простреляният от полицай в Солун 16-годишен ром почина, предаде АП,

...
Простреляният от полицай в Солун 16-годишен ром почина, предаде АП,
Коментари Харесай

Младият ром, прострелян от полицай в Солун, почина


Простреляният от служител на реда в Солун 16-годишен ром умря, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Тийнейджърът бе приет в болница за повече от седмица във втория по величина град в Гърция, откакто бе прострелян в ранните часове на 5 декември от служител на реда на мотоциклет по време на гонене. Както се твърди, младежът е заредил пикапа си на бензиностанция и си е тръгнал, без да заплати сметката на стойност 20 евро.

Въпреки апелите на публични чиновници и някои членове на фамилията на младия ром да запазят успокоение, стрелбата докара до бурни митинги от страна на ромската общественост в Солун, Атина и други елементи на южната ни съседка.

„ Всички тук плачат. Несправедливо е едно дете да си отиде по този метод “, сподели представител на ромската общественост, в която е живял младежът,

От болничното заведение, лекувала младия ром, който не е публично разпознат, споделиха, че 16-годишният юноша е бил признат в здравното институция в сериозно положение. Той е бил настанен в интензивно поделение след претърпяна незабавна интервенция, само че макар всички старания на медиците, момчето е умряло през днешния ден сутринта.

34-годишният служител на реда, упрекнат за стрелбата по младежа, е отхвърлен от служба и е под домакински арест от петък в очакване на правосъдно решение, от което ще стане ясно дали ще остане в ареста до осъществяване на правосъдния развой против него. Обвиненията са за опит за ликвидиране с вероятен предумисъл и за противозаконна пукотевица с оръжие.

Полицията сподели, че младежът се е опитал да блъсне с пикапа си полицейските мотоциклети, участващи в преследването, а при първичното явяване пред съда предходната седмица служителят на реда, упрекнат по случая с младия ром, сподели, че е стрелял с оръжието си, тъй като се е страхувал за живота на сътрудниците си.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР