Пространството на т.нар. имаше нужда от обновяване. Радвам се, че

...
Пространството на т.нар. имаше нужда от обновяване. Радвам се, че
Коментари Харесай

Започна ремонтът на Руския пазар в Стара Загора 

„ Пространството на така наречен имаше потребност от възобновяване. Радвам се, че в границите на този мандат ще успеем да приключим и този значим за града план “, сподели минути преди да бъде направена символичната първа копка за цялостна реорганизация на  комерсиалната територия кметът на Община Стара Загора. Той добави, че преди започването на плана значителен проблем са били множеството частни терени и разнообразни притежатели. Пазарът от дълги години има плачевен и старомоден тип, с покритие от железна структура и ламарина, със самоделни покрития от картони и подръчни материали за отбрана на търговците  от слънце, дъжд и вятър, напомни кметът и пожела триумф на изпълнителите на плана, като акцентира, че ще се следи за спазването на периодите за довеждане докрай на оборудването.

Проектът за нова визия и благоустрояване на територията на Руския пазар и уголемение на ул. “Капитан Петко Войвода “ планува създаване на затрупан пазар с най-малко 115 търговски щанда на разгъната застроена повърхност от близо 2400 квадратни метра. Ще има новаторска визия, енергоефективни материали, съвременна вентилация и климатизация. Предвижда се да има опция за отделяне на зони с друга тематичност на предлаганите артикули и произведения. По думите на ръководителя на плана Делян Иванов е предвидено  прилежащото площадно пространство да бъде с обособени зони за релакс, състоящи се от  пейки, перголи, фонтани, водни резултати, художествени детайли, осветителни тела. Ще има богато озеленени площи с дървесни типове, храстова растителност и цветни партери, което може да трансформира тази част на града във второстепенен градски център. „ Ще бъде построен паркинг, който ще бъде обвързван със северната част на комерсиалния комплекс “, стана ясно още от думите на Иванов.
 Ревизоро: Стара Загора няма проблеми с водоснабдяването Ревизоро: Стара Загора няма проблеми с водоснабдяването
Стара Загора няма проблеми с водоснабдяването, разгласи министърът на околната среда и водите Емил Димитров в отговор на въпрос за състоян...

По план улица „ Капитан Петко челник “ ще стане четирилентова, с тротоари, в обсег от кръговото кръстовище при бул. „ Цар Симеон Велики “ до пресечката с ул. “Христо Ботев “, където ще бъде построено ново кръгово кръстовище.

Общата стойност на плана е 7 018 135 лв., а финансирането от „ Фонд за устойчиви градове “ е 6 млн. лв.. Пазарът би трябвало да е подготвен след 18 месеца. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР