Пространствата под два от най-натоварените моста в Кършияка системно тънат

...
Пространствата под два от най-натоварените моста в Кършияка системно тънат
Коментари Харесай

Под мостовете в Кършияка: Импровизиран дом за бездомни и наркомани, тънещ в мизерия

Пространствата под два от най-натоварените моста в Кършияка редовно тънат в бедност. За казуса алармираха читатели  на TrafficNews , които постоянно минават по този маршрут и всякога гледката е една и съща. Предни дни пожар избухна под моста на булевардите „ Марица “ и „ Васил Априлов “ в региона. Доста постоянно там пораждат пожари, като читатели считат, че това се случва заради немърливостта на хората.
Прочетете още
Най-редовно можем да забележим разпилени спринцовки, кондоми, хартии, облекла, шишета и други леснозапалими боклуци, а преминаващите през моста, както и под него, постоянно хвърлят фасове, които са в основата на огромна част от пожарите. Принуден си да минаваш през боклуците, тъй като от другата страна е невероятно да се мине.

Друга сериозна точка е теренът под моста на Герджика. Там картинката не е по-различна. Отново попадаме на десетки изхвърлени боклуци. Мястото се е трансформирало в спонтанна тоалетна за бездомници и наркомани, настояват читатели. Това прави извънредно неприятно прекосяването под и над моста, тъй като където и да се намираш – пронизващата миризма те преследва.  

Многократно са подавани сигнали до Оперативна програма „ Чистота ”, които чистят терена, само че не след дълго гледката отново е същата. Според читателите ни е належащо да се подхващат по-сериозни ограничения, с цел да се предотврати непрекъснатата поява на отпадъци, и да не се трансформира в сборище на клошари и наркомани.

Свързахме се с кмета на регион „ Северен ” Стоян Алексиев, който съобщи, че е провеждал многократни диалози за обезпечаването на видеонаблюдение в най-критичните точки в региона, само че към този миг средства не са отпуснати. Той добави, че когато получат сигнали в районното кметство за проблем с бездомни, се работи взаимно с полицията и Оперативна програма „ Чистота ”. Предлага се даже и краткотраен заслон на безпризорните хора, само че огромна част от тях отхвърлят и се насочват към друго място, разяснява Алексиев.

Апелира към жителите при положение, че попаднат на сходен проблем да насочат сигнали и до районното кметство, с цел да бъдат позволени в оптимално къс период.

Пространството под моста на УХТ:



Под моста на Герджика:



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР