Просторни спални помещения със самостоятелни санитарни възли, модерно обзавеждане, кухни

...
Просторни спални помещения със самостоятелни санитарни възли, модерно обзавеждане, кухни
Коментари Харесай

Министър Павлова откри модерно затворническо общежитие на връх 145-годишнината на Министерство на правосъдието

Просторни спални пространства със независими санитарни възли, съвременно обзавеждане, кухни с трапезарии. Така наподобява новото двуетажно оборудване към пандиза в Пловдив, построено по норвежки модел. Досегашните условия в затворническо общежитие „ Хеброс “ бяха мотив за голям брой сигнали и недоволства от лишените от независимост, които търпяха присъдите си там.

С финансовата помощ от Норвежкия финансов механизъм, в размер на близо 3 млн. лв., от през днешния ден Пловдив има най-модерното общежитие в системата на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН).

" За мен е особена чест да участвам на събитието, защото днешният ден е показателен – преди 145 година е основано първото българско държавно управление и е основано Министерство на правораздаването, тъй че за нас е двоен празник “, сподели министърът на правораздаването при откриването на обекта. Тя благодари на сътрудниците от Кралство Норвегия за помощта и съдействието, посредством които изискванията в българските пенитенциарни заведения са доста усъвършенствани.

Новото общежитие от открит вид е с потенциал до 130 лишени от независимост - 65 спални пространства за по двама лишени от независимост, в това число и килии за лица със специфични потребности. За задачата изцяло са преустроени селскостопански здания, които бяха на територията на съществуващото отделение към Пловдивския затвор. Освен общежитието е построено и ново преходно поделение, така наречен half way house, в което 9 пандизчията ще могат в среда, близка до фамилната, да се приготвят и приспособяват преди връщането назад в обществото. Съвременни условия на труд – нови и практични пространства, както и съответната съвременна техника, са обезпечени за администрацията и за надзорно-охранителния състав. Оборудван е и медицински кабинет.

В Пловдив с министъра на правораздаването бе и основният шеф на ГДИН гл. комисар Ивайло Йорданов, който съобщи, че усъвършенстването и модернизирането на системата за осъществяване на наказванията ще продължи да бъде приоритет. Активно ще се работи и по обезпечаване на безвредна среда и смислени действия, които предизвикват смяната в живота на лишените от независимост.

На откриването през днешния ден стана ясно още, че е подписан контракт за строително-монтажни работи и в корпуса на пандиза в Пловдив. Там също ще се подобрят битовите условия, като ремонтът планува създаване на санитарни възли в спалните пространства, общи етажни бани, кухненски и спомагателни пространства.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР