Просто е задължително правителството да внесе в Брюксел плана за

...
Просто е задължително правителството да внесе в Брюксел плана за
Коментари Харесай

Ако аз съм диктатор, Борисов да се яви на избори, да спечели и да донесе демокрация |

Просто е наложително държавното управление да внесе в Брюксел проекта за възобновяване и резистентност. Това съобщи президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос в Пловдив.

" Има две значими условия. Едното е промяна в правосъдната система и то касаеща особено отчетността на основния прокурор. Това е категорично условие на Европейската комисия. Другото е да се уточни тъкмо закрепена дата за прекъсване на енергетиката от въглища. По тези тематики е необходим сериозен спор, консенсус, тъй че за всички страни да се откри най-хубавото решение ", съобщи президентът.

Президентът разяснява и рецесията със заседналия транспортен съд край Камен бряг и поддържа напълно дейностите на министъра на превоза Христо Алексиев. Също по този начин Радев се произнесе и сериозно за плана за удълбочаване на Варненското езеро посредством инхауз процедури, посредством които олигархични структури източиха над 420 милиона лв. от джоба на българските данъкоплатци.

" Корабът е една картина на безхаберието в продължение на десетилетия във връзка с морското избавяне. Докато бяха заети да приватизират флот, да концесионират пристанища, да драгират за стотици милиони с неразбираеми контракти и безусловно неразбираем резултат - ето това е, което виждаме сега ", сподели президентът. 

Според президента досега не са написани безусловно никакви процедури във връзка с морското избавяне, а техниката е " безусловно разкапана ".

" Няма никаква организация! И като споделям процедури, не може българската страна внезапно на абордаж да вземе този транспортен съд. Ние не сме пиратска страна. Има си ясни отговорности по това право на корабособственика и застрахователя. Мисля, че министерството на превоза влезе пламенно и сътвори нужната организация. Със заповед на министър Христо Алексиев и персонална негова отговорност се компенсира неналичието на тези процедури. Искам да поздравя хората, които работят там. По самодейност персонално на министъра се трансферира горивото от кораба, оставено е минимално количество, колкото на него да има условия за живот. Вие представяте ли си какво би могло да стане, в случай че десетки тонове гориво се излеят - това са непоправими вреди! Това към този момент е обезопасено. Оттук нататък чакам с всички вероятни ограничения, има най-различни сюжети, преди всичко да не допуснем загуба на живот, тъй като екипажът е на кораба и сега дружно с министерството на превоза, военноморските сили и Военновъздушни сили са ангажирани в служай че се наложи да се избавя хората на борда ", сподели още Радев.

Президентът уточни и че се надява да се минимизират всевъзможни вреди за екологията в Черно море.

По мотив нова порция рецензии от страна на ГЕРБ към работата на вътрешния министър Бойко Рашков, Радев съобщи за следващ път, че не се меси в работата на министрите от служебния кабинет.

" Всеки, който си прави сметката да продължава да купува избори, а за някои партии това към този момент е рутина, дано знаят, че страната ще отреагира с цялата си мощ, с цел да приключи и пресече един път вечно това грозно събитие ", сподели той.

Радев уточни, че е напълно разумно Бойко Борисов да се кандидатира за президент против него.

" Г-н Борисов не един път е казвал, че ще се кандидатира навръх тези избори. Като човек на думата и обещанията, аз чакам да си ги съблюдава. Освен това той съвсем всеки ден подлага на критика президентската институция, упреква я в самовластие... Ами дано излезе на тези избори, спече ли ги и внесе своите демократични полезности в президентската инситуция ", завърши изказването си президентът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР