Прости съвети от Източната медицина, които ще удължат живота ви. 1)

...
Прости съвети от Източната медицина, които ще удължат живота ви.
1)
Коментари Харесай

10 съвета от Източната медицина, които ще ви помогнат

Прости препоръки от Източната медицина, които ще удължат живота ви.

1) Не забравяйте постоянно да се усмихвате откровено с взор и да изпълвате сърцето си с обич. Това предотвратява всички заболявания.

Когато сте тъжни, ядосани, депресирани, когато плачете или сте нервни, органите ви секретират токсини, само че в случай че сте щастливи и усмихнати, те създават сходна на мед лечебна течност.

Не е загадка за никого, че през днешния ден живеем в извънредно забързан живот. За мнозина е станало всекидневно да приключват работния ден с главоболие. С напрежението, което пораства към и вътре в нас, би трябвало да се направи нещо.

Странно е, че всичко, което би трябвало да извършите, е да не вършиме нищо. Трябва единствено да се научите, че когато възникне сложна обстановка – каквото и да е тя, не трябва да позволявате тя да ви изцежда.

Трябва да се усмихвате. Благодарение на това просто деяние светът ще се промени и това, което ви тормози, че е огромен проблем, в никакъв случай няма да се случи.

В началото може да ви бъде доста мъчно, да не приказваме за цялостното и правилно  преодоляване на техниката, само че с времето, в случай че постоянно я изпълнявате, тя ще се трансформира в неразделна част от вашия живот.

Където и да сте, без значение дали стоите, ходите или седите, усмихвайте се, отпуснете се, изпълнете сърцето си с обич и дано вълните на любовта изпълнят цялото ви тяло.

2) Говорете по-малко

Източната медицина ви поучава, да говорите по-малко, деликатно да избирате какво да кажете, по кое време и по какъв начин да го кажете. Думата, изречена подходящо е най-ценната, а мълчанието задържа силата Чи.

3) По-малко се тормозете и действайте повече.

По-малко мислете за бъдещето и за предишното, защото те провокират безпокойствие, а тревогата основава стрес. Вместо това се пробвайте да се концентрирайте, когато можете – помнете, че концентрацията идва сама по себе си, без специфични техники – с развиването на способността да помагате и да простите.

4) Развийте силата на мозъка

На доста източни езици, в това число на китайски, понятията “ум ” и “сърце ” се показват в една дума. След като достигнете равнището, в което към този момент не бивате движени от персонални упоритости, когато можете да забравите за себе си и да развиете своето сърце, вие получавате средство да се отървете от заболяването.

5) Уважавайте главата си и дръжте краката си топли

Отнасяйте се към главата си с най-голямо почитание. Има едно предписание, което е значимо да спазвате: “Дръжте главата си на хладно, а краката си на топло. ” Така избягвате натрупването на прекомерно доста сила в главата, което основава чувство за дискомфорт или даже болежка.

Ако прекалено много сила отива в главата ви, кръвното ви налягане може да се увеличи. С изтеглянето на силата от краката ви, вие понижаване налягането. Затова се уверете, че краката ви са топли, с цел да предотвратите сърдечен удар.

Масажирайте краката си и ги затоплете. След това постоянно събирайте силата в пъпа, който също би трябвало да бъде топъл.

6) Дръжте врата си топъл

Според Източната медицина на врата има доста кръвоносни съдове и нерви, които минават към (или от) доста значимата част от тялото – главата. Следователно, на него също би трябвало да обърнете внимание: уверете се, че е топъл, не бъдете напрегнати, усмихнете се.

Опитайте се да не употребявате възприятията си прекомерно интензивно. Не гледайте или не слушайте прекомерно мъчно или прекомерно дълго. Ако сетивните ви органи работят прекомерно интензивно, може да се появи болежка.

Ако се отдадете на потреблението на прекалено огромни количества храна и питиета, унищожавате здравето си.

Не излизайте на открито след къпане или когато сте изпотени.

7) Мъдростта в храненето

Не преяждайте, не седете и не лежете прекомерно дълго след хранене, защото това съкратява живота ви.

Станете от масата тъкмо преди цялостното си насищане и по-късно направете дребна разходка. Никога не яжте, преди да си легнете. Яжте по малко, само че на постоянно. Така ще си осигурите положително храносмилане и няма да претоварите петте значими органа.

Когато ядете, първо яжте горещите ястия, а по-късно топлите.

Преди да ядете, би трябвало постоянно леко да поемате въздух.

Яжте по-пикантни храни напролет, по-кисели през лятото, по-горчиви през есента и по-малко солени през зимата, не прекалявайте.

Ако сте яли прекалено много, не пийте доста вода и не преглъщайте бързо.

Стомашното разстройство се случва, когато ядете до засищане след дълъг интервал от време, в който сте били гладни.

Не яжте сурови плодове на празен корем, тъй като те затоплят органите над диафрагмата.

8) Спазвайте сдържаност

Прекалено дългото вървене поврежда ставите,

прекомерно дългото седене поврежда мускулите,

прекомерно дългото стоене поврежда костите,

прекомерно дългото лежане поврежда жизненоважната сила,

прекомерно дългото съзерцаване поврежда кръвта.

Гневът, тъгата, съжалението и меланхолията са нездравословни, както и прекомерно многото наслада или наслаждение. Страданието е вредно; да се въздържате от полови връзки е вредно; тревогата е нездравословна. С една дума, нездравословно е всичко, което е отвън баланс.

9) Радостта усилва количеството на Чи

Голяма наслада – доста Чи. Многото горест стопира потока Чи.

Можете да изчерпите запасите от витална сила, в случай че сте прекомерно полово дейни.

Когато сте заболели, съгласно Източната медицина не би трябвало да лежите с главата на север.

Ако незабавно откакто се разсъните, започнете да говорите доста, вие губите виталната си сила.

10) Сезони

През зимата, се уверете, че на краката ви е топло, а на главата – ветровито. През пролетта и есента, позволете на главата и краката си, да се усещат прохладни.

Ако сте заболели и се изпотявате – не пийте студена вода, защото тя унищожава сърцето и стомаха.

Вижте още: 3 капки от това отстраняват кариеса и лекуват зъбите по едно и също време

През пролетта и лятото лежете с главата на изток, а през есента и зимата – на запад.

Спете на една страна, като краката ви са свити в коленете. Така съгласно препоръките на Източната медицина ще увеличите размера витална сила.

През лятото и есента рано лягайте и рано ставайте; През зимата, лягайте рано и ставайте късно;

През пролетта си лягайте, до момента в който е ярко, и ставайте рано.

На разсъмване, обед, следобяд, по здрач и в среднощ измийте зъбите си, а устата си изплакнете седем пъти – това ще удължи живота ви и ще укрепи костите, зъбите, мускулите, косата и ноктите.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР