Простете ми, простете ми хиляди пъти. С тези думи, произнесени

...
Простете ми, простете ми хиляди пъти. С тези думи, произнесени
Коментари Харесай

Паулу Коелю се извини на Франция и Макрон заради бразилския президент

Простете ми, простете ми хиляди пъти ". С тези думи, произнесени на френския, известният публицист Паулу Коелю се извини с видео известие в профила си в " Туитър " на Франция и президентското семейство Макрон за държанието на бразилския президент Жаир Болсонаро.

Отношенията сред Еманюел Макрон и Болсонаро мощно охладняха през последните дни, в това число поради острите нападки на бразилеца за обвиняванията, че не прави задоволително да се бори с пожарите в Амазония, както и ехидните му мнения във " Facebook " във връзка Брижит Макрон. Бившият офицер от бразилската войска, която е държавен глава от тази пролет, продължи и през днешния ден да упреква Макрон в колониализъм и да упорства първо да получи опрощение от него, с цел да се съгласи да одобри интернационална помощ от милиони долари за справяне с пожарите.

Au peuple français pic.twitter.com/MWGG1koMbx

— Paulo Coelho (@paulocoelho) August 26, 2019

" Това е много тъжно видео, с което апелирам моите френски другари да простят за рецесията, бих споделил за нервността, на Болсонаро във връзка с Франция, на президента на Франция, на брачната половинка на президента на Франция ", споделя във видеото Коелю.

" Докато Амазония гори, те нямат какво да кажат в своя отбрана и по тази причина прибягват до тези нападки и обиди, приказват каквото им падне, единствено с цел да избягат от своята отговорност ", продължи той по адрес на водачите на Бразилия. " Този тъмен миг за Бразилия ще отмине, както минава нощта... оправдавам се ", добави писателят.

Ден по-рано Макрон разяснява, че се надява бразилците по-скоро да имат президент, заслужен за поста.

След като се прибра във Вашингтон от тридневната среща на Г-7 в Биариц президентът Доналд Тръмп съобщи през днешния ден, че изрича " цялостната си поддръжка " за Болсонаро. " Той работи доста крепко по амазонските пожари и въввсяко отношение прави страхотна работа за народа на Бразилия - Не е елементарно. Той и страната му имат цялостната и цялостната поддръжка на Съединени американски щати! ", написа Тръмп в " Туитър ".

Болсонаро благодари за поддръжката и отвърна, че " Борим се с горските пожари с голям триумф ".

По данни на бразилската галактическа организация към 25 август броят на пожарите в региона се е нараснал със 79% по отношение на същия интервал на предходната година. Обхванати са и прилежащи страни, като най-малко 10 000 квадратни километра горят в Боливия по границата с Парагвай и Бразилия. Прогнозите за слаби превалявания сочат, че пламъците няма да бъдат угасени скоро по натурален път.

Бразилия е в епицентъра на пожарите, а Болсонаро упрекна за тях първо бранителите на околната среда, след това неправителствените организации, а по-късно и времето. Той е казвал също, че пожарите в Амазония са били повече при предходното ляво ръководство на страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР