Прословутият вече жест на германския национален отбор с запушени усти

...
Прословутият вече жест на германския национален отбор с запушени усти
Коментари Харесай

Излязоха пикантни подробности около жеста на германците преди мача с Япония

Прословутият към този момент жест на немския народен тим с запушени усти преди злополучния им мач с Япония /1:2/ разбуни духовете. Последваха редица мнения - някои поздравиха германците за проявената позиция. Други експерти, почитатели и футболисти обаче надалеч не изглеждаха положително настроени към жеста на футболистите от Бундестима. Започнаха да излизат любопитни детайлности към решението на играчите да насочат това самобитно политическо обръщение.

Според информация на немското издание Sport1 решението за жеста е взето на обособена среща. На нея са участвали 7 играчи на Германия, в това число Нойер, Мюлер, Гюндоган, Кимих и Горетцка - по този начин наречените тартори на тима.Срещата се е провела среща в петзвездния хотел Dusit в Доха в навечерието на мача с Япония. В продължение на един час са били обсъждани разнообразни хрумвания, жестове и знаци. В последна сметка болшинството гласоподава за жеста с покрити устни по време на общата отборна фотография преди началото на мача.

Капитанът Мануел Нойер съобщи след провалянето: “Разбира се, че говорихме за това. Трябваше да помислим какво друго можем да създадем. По време на диалога ни относително бързо стана ясно, че желаеме да сложим знак ”.

Изданието разкрива още, че надалеч не всички играчи в отбора са били очаровани от цялата дискусия към лентата OneLove и политическите послания. Някои от футболистите в тима са се подразнили от дебата и са предпочели да се изолират изцяло. Става въпрос изключително за по-младите играчи, някои от които са заглушили каналите си в обществените мрежи или даже са ги изключили.

Това си личи и в интервютата на играчите. Красноречиво е обаче изказването на Йошуа Кимих, който съобщи сопнато преди мача: " В някакъв миг би трябвало да изместим фокуса към спортната страна! ”. Илкай Гюндоган пък призна, че при по-добър резултат жестът сигурно е щял да има по-голямо влияние.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР