Прословутата къща от скандала Барселонагейт, в който е замесено и

...
Прословутата къща от скандала Барселонагейт, в който е замесено и
Коментари Харесай

Палатът от Барселонагейт продаден за 1,7 млн. евро

Прословутата къща от абсурда " Барселонагейт ", в който е забъркано и името на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, е продадена за 1 745 000 евро. Това се е случило през май м.г., като купувачът е испански предприемач, разкрива живеещият в Испания Ангел Ангелов, който е непосредствен до проверяващия уебсайт bird.bg. В собствен пост във Facebook той цитира информация в имотния указател. Съдбата на известната къща е значима " от гледна точка на обстоятелството каква част от " вложените пари "  са възобновени ", сочи Ангелов. Той даде документа за имотната информация на " Сега ". От него се вижда, че за къщата е платено с ипотека. 



Къщата на Carrer de Francesc Ribalta 8 беше населявана от манекенката Борислава Йовчева, до момента в който преди 2 години испанският вестник " Периодико " не излезе с следствието си за хипотетичното пране на пари.



Преди да гръмне абсурдът парцелът бе част от капитала на компания Numin Invest SL, която се занимава с недвижими парцели и е записана на един адрес в Барселона с другото сдружение, обвързвано с Йовчева - Ema BGS SL. Във фирмата дялове имат Йовчева и татко й, само че главният капитал е на Александър Чаушев и партньорката му Яна Горанова. Точно през Чаушев, който е някогашен шеф в " ЛУКойл България " и доближен на Валентин Златев, е и връзката с Борисов, която вършат испанските службите в справката от 21 страници, пратена в края на януари на ДАНС. Къщата е купена през 2013 година и е платена с депозит от 300 000 евро и с два чека за 100 000 евро и 2,5 млн. евро. Отделно има 232 000 евро такси.



След извършено наблюдение на адреса на къщата разследващите в Испания стигат до извода, че парцелът се употребява от Борислава Йовчева, щерка й, родена през 2012 година, и родителите й. Справка в общинския указател на жителите удостоверява тази информация.  " Въпросният парцел може да се класифицира като първокласен, среща се в безценен квартал на Барселона, разполага с частна защита и съвременни системи за видеонаблюдение ", написа в отчета, в който са приложени и фотоси на къщата, както и на бялото порше, с което Йовчева се придвижва. 



Покупката на къщата в Барселона през 2013 година е най-важната финансова транзакция за сдружението. Предварителното умозаключение на испанците е, че Numin Invest SL няма комерсиална активност и затова е единствено холдингова компания, основана за прекачване на активи и капитал от трети страни. " Настоящите наематели /Борислава Йовчева и фамилията й/ нямат никакви връзки с Александър Чаушев и неговата брачна половинка, и за задачите на това следствие няма никакво разумно пояснение на обстоятелството, че този парцел служи за жилище на тези лица. Следователно най-очевидната догадка е, че действителният притежател на непознатите капитали не са Александър Чаушев и неговата брачна половинка, а някой, който има връзка с действителните обители парцели ", написа в отчета.



След като се развихри абсурдът " Барселонагейт " и другата компания - Ema BGS SL, притежател на първокласен бутик в комерсиалната част на Барселона, затвори магазина. Собствеността на сдружението също бе заменена.

 Ден откакто медиите огласиха отчета, пратен на ДАНС от Испания по канала на Интерпол, прокуратурата даде брифинг по тематиката и заяви, че самата тя е получила 219 страници доказателства от испанските управляващи, които занапред ще се превеждат. За справката пък бе коментирано, че е в странна форма - на британски, а не на испански, без съставител и дата.



Източник:

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР