Проследяващите устройства като AirTags на Apple може да са божи

...
Проследяващите устройства като AirTags на Apple може да са божи
Коментари Харесай

DEA използва AirTag за проследяване на оборудване за производство на наркотици

Проследяващите устройства като AirTags на Apple може да са божи подарък за хората, които непрекъснато губят движимости. Те обаче постоянно се употребяват и за противозаконни цели, изключително за гонене. Служителите на правоприлагащите органи употребяват AirTags и по способи, които не са планувани от Apple, да вземем за пример за следене на придвижването на машини за произвеждане на опиати.

Позовавайки се на публична заповед за обиск, Forbes написа, че Агенцията за битка с опиатите (DEA) неотдавна е скрила Apple AirTag в машина за сплескване на хапчета, за която са считали, че е предопределена за незаконен производител на опиати. 

Това е разрешило на организацията да наблюдава придвижването ѝ, до момента в който напуща Китай. 

Смята се, че това е първият случай, в който федерална организация употребява проследяващите устройства на Apple за задачите на наблюдението.

Устройствата за GPS следене от дълго време са разполагаем на правоприлагащите органи, само че се оповестява, че те са склонни към повреди. Източник е декларирал пред Forbes, че тези устройства са по-обемисти и по-забележими от AirTags, които наподобява имат по-надеждна съгласуваност. Твърди се също, че продуктът на Apple е по-лесен за потребление.

Но нарушителите имат метод
Всичко за Вашата сватба
да откриват AirTags. 

Има доста случаи, при които проследяващите устройства са били употребявани за гонене. Проучване на полицейски записи демонстрира, че една трета от случаите с AirTag са свързани с това закононарушение, което води до групов иск против Apple. Той докара до това Купертино да актуализира своите iPhone-и, с цел да предизвестява потребителите, в случай че бъде засечено незнайно устройство за следене, което ги следва. 

Откритият AirTag също по този начин ще издава звук, с цел да разпознава местоположението си.

DEA получи позволение да следи AirTag в продължение на 45 дни на територията на Съединени американски щати. Предстои да се проучва в детайли по какъв начин и какъв брой устройството е било потребно за следствието на организацията на производителя на опиати. Министерството на правораздаването обаче удостовери, че получателят на пресата за хапчета е бил упрекнат във федерален съд. 

Ако приемем, че обвиненият в никакъв случай не е разкрил проследяващото устройство, ДЕА евентуално ще употребява устройствата за сходни стратегии за наблюдаване в бъдеще.

Правоприлагащите органи може би ще желаят да обмислят потреблението на проследяващи устройства Tile вместо AirTags. 

Неотдавнашният режим Anti-Theft Mode на компанията предотвратява откриването им от функционалността
Всичко за Вашата сватба
за битка със следенето на Tile. Идеята на режима е, че той „ улеснява възобновяване на откраднати полезности, като затруднява крадците да схванат, че даден предмет се наблюдава “. 

Всеки, който употребява функционалността за гонене непозволено, е застрашен от санкция в размер на 1 милион $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg