Просията и проституцията вече не са престъпление, след като днес

...
Просията и проституцията вече не са престъпление, след като днес
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Конституционният съд реши, че просията и проституцията са законни

Просията и проституцията към този момент не са закононарушение, откакто през днешния ден Конституционният съд анулира текста от Наказателния кодекс, който се отнася до тези две действия за печелене на пари, предава " 24 часа ".

По отношение на просията и десетте конституционни съдии са били на едно мнение, а във връзка с аморалния метод за сдобиване с приходи на изключително мнение е бил Янаки Стоилов.

Искането за анулация беше на основния прокурор Иван Гешев. Текстът от Наказателния кодекс гласи, че " пълнолетно работоспособно лице, което дълготрайно време не се занимава с общественополезен труд, като получава нетрудови приходи по забранен или аморален метод, се санкционира с отнемане от независимост до две години или с пробация ", а " който редовно се занимава с милостиня, се санкционира с пробация за период до две години ".

В своето искане основният прокурор беше показал, че " възприемането на труда като обвързване и единствен източник на приходи е функционалност на тоталитарната страна, до момента в който „ в актуалната Конституция, източниците на законни приходи на жителите могат да бъдат най-различни, в това число и нетрудови такива.

Той беше, че оценката за нравствената страна не следва да има отношение към наказателноправната отбрана на съответните публични връзки.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР