Прощалното турне на Юрген Клоп вече е в разгара си,

...
Прощалното турне на Юрген Клоп вече е в разгара си,
Коментари Харесай

Юрген Клоп преследва велико постижение

Прощалното турне на Юрген Клоп към този момент е в разгара си, само че дали неговият тим ще резервира инерцията в борбата за купата във Висшата лига? В първия мач на Ливърпул за състезание, откогато бе оповестена новината за идното овакантяване на германеца, алените са домакини на Челси (тази вечер от 22:15 часа), а експертът ще търси своята победа №200 в британския хайлайф. В досегашните 317 дуела той има 199 триумфа, а подобен в 318-ия му мач би го направил вторият най-бърз управител с 200 победи във Висшата лига след Пеп Гуардиола (269 срещи).

Мачът с Челси е генерална подготовка и за идния край за Купата на лигата сред двата отбора, който ще се играе на 25 февруари на " Уембли ". Хората на Клоп са водачи в класирането, само че точно сините от Лондон са тимът, който в исторически проект има най-вече победи против противници, почнали кръга от първото място (18). Те обаче са без победа в най-скорошните си 4 сходни мача с Ливърпул (1 тъждество, 3 поражения). В същото време Юрген прикани неговите момчета да " изстискат всичко " от последните му месеци отпред, като германецът ще се стреми обезверено да приключи ръководството си на " Анфилд " с втора шампионска купа във визитката. Текущият коефициент победи на Клоп е 60,8% (за първенство) и е най-високият от всички мениджъри на Ливърпул, които са водили отбора в 100 или повече срещи. Освен това той е единственият ментор на алените, който е печелил Висшата лига, КЕШ/ШЛ, ФА Къп и Купата на лигата.

Напоследък прави усещане високата ефикасност на мърсисайдци. За най-скорошните си две победи във ВЛ те вкараха по четири гола (4:2 над Нюкасъл и 4:0 над Борнемут), а за ФА Къп се разписаха 5 пъти при 5:2 над Норич в неделя, с цел да покажат, че отсъствието на Мохамед Салах може да бъде обезщетено. Ключова е заслугата на Дарвин Нунес, който за 20 мача във ВЛ този сезон към този момент има 7 гола и 6 асистенции. Общият общ брой е повече, в сравнение с съумя да реализира за 29 срещи през предходната акцията - 9 попадения, 3 паса, написа Тема спорт. За огромния принос на уругваеца приказва фактът, че има 4 победни гола в ВЛ, което е равностойно единствено на достижението на Коул Палмър от Челси.

Диого Жота също може да се похвали с отлична успеваемост, разписвайки се на всеки 141 минути за алените в Премиършип (38 попадения в 91 срещи). Откакто компанията " Опта " стартира да събира данни (сезон 2003/04), с екипа на Ливърпул единствено Дивок Ориги (20.8%) има по-висок % успеваемост при ударите от Жота (19.3%).
 Изненада: Зинедин Зидан е любимец да смени Клоп в Ливърпул
Изненада: Зинедин Зидан е любимец да смени Клоп в Ливърпул

Така пишат медиите в испания

Ливърпул получи троен бонус в неделя със завръщането на Собослай, Александър-Арнолд и Анди Робъртсън, които се възвърнаха от своите контузии и се появиха като запаси, а Клоп е убеден, че ще може да разчита и на халфа Алексис Мак Алистър. Извън строя обаче са Салах, Тиаго Алкантара, Цимикас, Байчетич, както и Ватару Ендо, който е на Купата на Азия с Япония.

Другото ужасно умеене на алените е да вършат обрати. През акцията те са завоювали цели 19 точки от губещи позиции, което значи, че по-добре от всеки различен умеят да се измъкват от сложни обстановки. От другата страна е Челси, който най-сетне съумя да откри някаква поредност в изявите си. Сините завоюваха последните си 3 мача, а оптимизмът на мениджъра Почетино се подхранва от новините, че Кристофър Нкуку е възобновил тренировки и може в даден миг да укрепи офанзивата на гостите. Вратарят Роберт Санчес, десният бек Мало Густо и халфът Ромео Лавия също се завръщат, само че отвън строя са Рийс Джеймс, Уесли Фофана, Марк Кукурея и Николас Джаксън. Последният отпадна на Купата на Африка със Сенегал на осминафиналите.

Не бива да се изненадваме, че конфликтите сред Ливърпул и Челси в последно време са оптимално равностойни. Колкото и на пръв взор чудно да звучи, всеки от последните 7 мача посред им приключи наедно! А в 4 от най-скорошните 5 мача във всички шампионати въобще нямаше голове! В първия кръг на актуалната акция, когато отборите се изправиха един против различен на " Стамфорд бридж ", още веднъж не бе излъчен победител - 1:1 с голове на Луис Диас за алените и Аксел Дизази за лондончани.

Челси е изгубил половината от своите 10 мача като посетител в лигата под управлението на Почетино, като четири от тези провали пристигнаха в последните им 5 мача (срещу Нюкасъл, Манчестър Ю, Евертън и Уулвс). Ливърпул пък няма загуба у дома, откогато загуби с 1:2 от Лийдс през октомври 2022 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР