Проруският украински политик Иля Кива бе намерен мъртъв близо до

...
Проруският украински политик Иля Кива бе намерен мъртъв близо до
Коментари Харесай

Проруски украински политик намерен мъртъв край Москва, в Луганск кола бомба уби проруски сепаратист

Проруският украински политик Иля Кива бе открит мъртъв покрай Москва, оповестиха през днешния ден съветските новинарски организации, а източник от украинския защитителен бранш твърди, че " специфична интервенция " на Киев е довела до " ликвидирането " му, съобщи Франс прес, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Безжизненото тяло на 46-годишния някогашен украински народен представител беше намерено с " пострадване на главата " в региона Одинцово, покрай Москва, предадоха съветските осведомителни организации, като се позоваха на локалните управляващи.

„ Ликвидирането на огромния изменник, колаборационист и пропагандист Иля Кива беше специфична интервенция на Службата за сигурност на Украйна “, сподели пред AФП източник от отбранителния бранш на Украйна, осведомен с интервенциите на украинските служби за сигурност. Източникът разясни, че Кива е бил погубен „ с леко стрелково оръжие “.

Малко по-рано през днешния ден съветският Следствен комитет разгласи гибелта на назначен от Москва проруски чиновник, погубен при детонацията на „ неидентифицирано устройство “, сложено в кола в окупирания украински град Луганск.

Олег Попов, някогашен локален народен представител, почина " след взривяване на неидентифицирано устройство в кола ", заяви Следственият комитет, като добави, че събитията на гибелта му " се откриват ".

Следственият комитет посочи, че Попов е бил избиран два пъти в сепаратисткия „ парламент “ на по този начин наречената Луганска национална република. Комитетът разгласява и фотоси на унищожена и овъглена кола, заобиколена от следователи.

Според локалната медия Lug-info 51-годишният мъж е бил бизнесмен, който се включил към проруските сепаратисти, подкрепяни от Москва, след началото на спора им с Киев през 2014 година Той е оглавявал комисия по въпросите на сигурността и защитата, съгласно същия източник.

Атаки, от време на време съдбовни, постоянно се правят в четирите украински области, които Москва разгласи, че анексира (Донецка, Луганска, Херсонска, Запорожка) и които са ориентирани против чиновници на съветската окупационна администрация.

В началото на ноември, също в региона на Луганск, Украйна пое отговорност за атентата с кола бомба против Михаил Филипоненко, народен представител и някогашен почитан локален боен.

Руската Федерална работа за сигурност упрекна Киев, че стои зад опита за ликвидиране в края на октомври в анексирания Крим на различен някогашен украински народен представител, минал на съветска страна, Олег Царьов.

Москва също по този начин упрекна Киев, че стои зад няколко убийства или опити за ликвидиране на съветска територия от началото на съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 година Преди тази дата в териториите под проруски надзор в Донецка и Луганска област имаше смъртоносно споразумяване на сметки сред сепаратистите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР