Проруският президент на Чехия се превърна в мишена на подигравки

...
Проруският президент на Чехия се превърна в мишена на подигравки
Коментари Харесай

Подигравки и критика по адрес на президента на Чехия за скандала с Москва

Проруският президент на Чехия се трансформира в цел на насмешки и рецензия поради непокътнатото от него безмълвие за дипломатическия скандал с Русия, осведоми Агенция Франс Прес.

Двете страни , откакто чешкото разузнаване излезе с оценка, че съветските спецслужби стоят зад детонация в склад за боеприпаси в Чехия през 2014 година При случая починаха двама души.
 Чехия към Европейски Съюз и НАТО: Изгонете съветските шпиони
Чехия към Европейски Съюз и НАТО: Изгонете съветските шпиони

Прага чака поддръжка от съдружниците

Чешките управляващи оповестиха, че . Съобщава се, че президентът Милош Земан е одобрил решението.

Земан, който поддържа близки връзки с съветския водач Владимир Путин, съобщи, че ще разяснява събитията в телевизионно изявление в неделя.

В понеделник вечерта деятели сложиха огромен наследник транспарант с текст " Държавна измяна " на Пражкия палат , публична резиденция на президента.
 Чехия сюрпризирана от реакцията на Русия
Чехия сюрпризирана от реакцията на Русия

Реакцията на съветската страна се оказа по-силна от това, което чакахме

" Като чешки президент Милош Земан прибягва до два различни видове държание - бездействащ и държавна измяна. През последните часове той ловко ги комбинира ", се споделя в известие на групата " Да спрем държавната измяна ".

Съгласно чешката конституция, обвиняване в държавна измяна може да докара до отстраняването на президента.

76-годишният Земан, някогашен болшевик, неотдавна лобира в интерес на Росатом да завоюва поръчка за създаване на нов реактор към чешки АЕЦ. Той също предизвиква закупуване на съветската ваксина " Спутник V " и изиска персонално от Путин да дават от имунизацията.

Но след експлоадирането на дипломатическия скандал чешкото държавно управление реши да се изключи Росатом от търга и да приключи проектите за закупуване на съветската ваксина.
 Съединени американски щати поддържат Чехия против Русия
Съединени американски щати поддържат Чехия против Русия

След като Прага изгони съветски дипломати, Москва предприе ответни дейности

В същото време интернет е залят с насмешки по адрес на президента, като консуматор написа, че Земан чака позицията му да бъде преведена от съветски език.

" Земан се извинява за заличаването на съветски експлозиви ", написа различен, разгласил фотография със Земан, който се ръкува с Путин.
 Чехия поставя съветската диря в делото
Чехия поставя съветската диря в делото " Врбетице " на масата на Европейски Съюз

Президентът Милош Земан ще разяснява на 25 април

Президентът е подложен на критика поради мълчанието си , до момента в който в това време непознати водачи застанаха зад Прага.

Говорител на президента разяснява, че транспарантът на замъка е " срамен " и добави, че чешката съпротива " популяризира ненавист ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР